Υγεία

Κατατέθηκε το αίτημα για άμεση άδεια του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

21.11.2020 | 13:18

Με ανακούφιση η παγκόσμια κοινή γνώμη άκουσε την είδηση πως οι δύο φαρμακοβιομηχανίες, η Pfizer και η BioNtech κατέθεσαν αίτηση στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων για αδειοδότηση άμεσης χρήσης του εμβολίου τους. Ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας, Άλμπερτ Μπουρλά, μίλησε για ιστορική μέρα την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ τιμωρούσε τις φαρμακοβιομηχανίες μειώνοντας τις τιμές των φαρμάκων.

Με αγωνία περίμενε όλος ο κόσμος την Pfizer και την Μπάιοεντεκ να καταθέσουν χθες αίτημα προς τον αμερικανικό οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων για την άμεση έγκριση του εμβολίου που παρασκεύασαν.

Αισιόδοξος ο Μπιλ Γκέιτς θεωρεί πως ο εφιάλτης θα τελειώσει το πολύ σε ένα χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου, ανακοίνωσε πως η Κομισιόν έκλεισε συμφωνία με τις δύο εταιρείες χαρακτηρίζοντάς την ορόσημο.

Η χθεσινή μέρα ήταν μία από τις πιο ευτυχισμένες αν όχι η πιο ευτυχισμένη στη ζωή του ελληνικής καταγωγής διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Πάντως, αν υπάρχει ένας άνθρωπος στον κόσμο που είναι μισεί τον Άλμπερτ Μπουρλά αυτός είναι ο Ντόναλντ Τραμπ που το φυσάει και δεν κρυώνει επειδή ο φαρμακευτικός κολοσσός ανακοίνωσε την αποτελεσματικότητα του σκευάσματός του μετά τις εκλογές και όχι πριν. Για να τιμωρήσει τις φαρμακοβιομηχανίες ο ηττημένος των εκλογών επανέφερε ένα σχέδιο που είχε εκπονηθεί εδώ και καιρό και αφορούσε τη μείωση των τιμών των φαρμάκων.

Η Πφάιζερ έχει ανακοινώσει πως από τη στιγμή που θα πάρει την έγκριση του FDA, μάλλον στα μέσα Δεκεμβρίου, να ξεκινήσει αμέσως τις παραδόσεις του εμβολίου.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 21/11/2020

Υγεία