Ελλάδα

Ανησυχία στη Λάρισα για την εξάπλωση του κορωνοϊού

21.11.2020 | 08:53 Eνσωμάτωση

Δύο εβδομάδες με lockdown συμπληρώνει η Λάρισα και ξεκινά να βλέπει με αισιοδοξία τη συνέχεια καθώς φαίνεται μείωση των κρουσμάτων.

Ειδικότερα, κατά τη χθεσινή καταμέτρηση των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, στην περιοχή της Λάρισας υπήρχαν 105 νέα κρούσματα, αριθμός σχεδόν μισός από τα 200+ που υπήρχαν τις προηγούμενες ημέρες.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Αγοραστός το Ro έχει πέσει στο 1,1 από 2,0 που ήταν την περασμένη εβδομάδα. «Αυτό δίνει μια χαραμάδα αισιοδοξίας, αλλά είναι πρόωρο να βγάλουμε συμπεράσματα» σημείωσε μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο δημοσιογράφος του Θεσσαλία TV, Γιάννης Γιαννακόπουλος.

Την ίδια ώρα, το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, με τις θέσεις στις ΜΕΘ να εξαντλούνται και με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να κάνει ότι μπορεί για να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έχει γίνει αποκλειστικά Covid νοσοκομείο, ενώ όλα τα υπόλοιπα περιστατικά και τα έκτακτα χειρουργεία κατευθύνονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης, ενώ παράλληλα εξετάζεται η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην περίθαλψη non-covid ασθενών.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 21/11/2020