Ελλάδα

Πώς και πότε μπορεί να κόλλησε κορωνοϊό ο Αρχιεπίσκοπος

20.11.2020 | 07:44

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος νοσηλεύεται από χθες Πέμπτη στη μονάδα αυξημένης φροντίδας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» με κορωνοϊό  και η κατάσταση του χαρακτηρίζεται σταθερή και ελεγχόμενη.

Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες εξετάσεις, όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό  Κυριάκο Μητσοτάκη, διαγνώσθηκε θετικός στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16/11.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Αιμίλιος Πολυγένης, διευθυντής εκκλησιαστικού πρακτορείου «romfea.gr», τόνισε ότι ο Αρχιεπίσκοπος βρισκόταν πριν από λίγες μέρες σε μοναστήρι στη Ζάλτσα Βοιωτίας και το Σαββατοκύριακο ήρθε στην Αθήνα όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό.

Κρίσιμο συνεπώς είναι αν κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος  των 48 ωρών, ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε με κάποιον συνοδικό ιεράρχη ή κάποιον άλλο που τον κόλλησε τον ιό. Αναρωτήθηκε μάλιστα γιατί η «Εκκλησία της Ελλάδος δεν μας λέει ακριβώς ποιος ή ποιοι είναι οι συνοδικοί ιεράρχες που μπορεί να έχουν νοσήσει από covid» ή αν κάποιοι είναι θετικοί γιατί δεν το ανακοινώνουν οι ίδιοι.

Σημείωσε εξάλλου ότι το περιβάλλον  του Αρχιεπισκόπου προσπαθεί να ιχνηλατήσει πώς κόλλησε ο Μακαριότατος, ιδίως από τη στιγμή που σε όλες τις συναντήσεις του φορούσε μάσκα και τηρούσε τα μέτρα.

Γενικά για τα μέτρα προστασίας τόνισε ότι κάποιοι ιεράρχες πριν μπουν στην ναό δεν φορούσαν μάσκα ή έδιναν το χέρι για ευλογία στους πιστούς, κάτι που μπορεί να παίζει ρόλο στη μεταδικότητα του ιού.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 20/11/2020

Ελλάδα