Ελλάδα

Εικόνες σοκ από το νοσοκομείο του Βόλου – Νεκροί στοιβαγμένοι εκτός ψυκτικών θαλάμων

20.11.2020 | 17:14 Eνσωμάτωση

Η εικόνα που συγκλονίζει είναι από το νοσοκομείο του Βόλου που ασφυκτιά κάτω από την πίεση του κορωνοϊού.

Άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους χτυπημένοι από τον θανατηφόρο ιό μέσα σε σακούλες και πάνω σε φορεία καθώς δεν υπήρχε χώρος στους ψυκτικούς θαλάμους. Εικόνες που αφοπλίζουν, που δείχνει πόσο έχουν φτάσει στα κόκκινα οι δομές υγείας εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ο δημοσιογράφος Σπύρος Μπαξεβάνος, μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο ανέφερε πως από τις 19/10, 31 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή του στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Ενώ πέντε άνθρωποι που έφυγαν, αυτή την ώρα βρίσκονται εκτός ψυγείων.

Από την πλευρά του, ο κ. Νίκος Χαφτούρας, Νευροχειρουργός Νοσοκομείου Βόλου αναφέρθηκε στις τραγικές ελλείψες σε ιατρικό προσωπικό και υλικές υποδομές των νοσοκομείων της Περιφέρειας.

«Θλιβερές αυτές οι εικόνες, αλλά χαρακτηριστικές της αποδόμησης και απαξίωσης όλων των περιφερειακών νοσοκομείων της χώρας. Με τα ψέματα δεν στήνεται η δημόσια υγεία.  Αντί από τον Μάρτη να γίνουν μόνιμες προσλήψεις και υλικές υποδομές και σχεδιασμός δεν έγινε τίποτα. Αυτό που έγινε είναι η συστηματική προσπάθεια κυβερνούντων και στελεχών της κυβέρνησης να ωραιοποιήσουν την κατάσταση. Οι γιατροί είναι ήρωες. Αλλά υπάρχουν τεράστια προβλήματα. Η κατάσταση είναι αδιέξοδη.», σημείωσε.

Ο χειρότερος εφιάλτης του κορωνοϊού – Νεκροί στοιβαγμένοι εκτός ψυγείου λόγω έλλειψης χώρου

Ο κ. Νίκος Αγγελέτος, πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Κηδειών Ελλάδος από πλευράς του με φορτισμένο ύφος σημείωσε:  «Υπάρχουν αρκετά νοσοκομεία που λειτουργούν χωρίς θαλάμους. Σας αναφέρω ενδεικτικά το Αγ. Παύλος, το Μπενάκειο στην Αθήνα. Το ζήτημα μπορεί να λυθεί ακόμα και τώρα με προσωπικά έξοδα να δημιουργήσουμε ψυκτικούς θαλάμους. Αξίζει σε αυτούς τους ανθρώπους να έχουν αξιοπρεπή θάνατο».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 20/11/2020