Ελλάδα

Στο Ιπποκράτειο οι δέκα εθελόντριες από την Κρήτη

19.11.2020 | 13:14 Eνσωμάτωση

Ξεκίνησαν από σήμερα το πρωί την μάχη κατά του κορωνοϊού στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου οι 10 νοσηλεύτριες που εθελοντικά έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από την Κρήτη.

Οι δέκα ηρωίδες νοσηλεύτριες φτάνουν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» από το «Νίκος Καζαντζάκης» της Κρήτης, όπου τις υποδέχονται με τριαντάφυλλα οι διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ καθώς και ο διοικητής του Ιπποκράτειου νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

«Προσέχετε όλοι, όλος ο κόσμος να προσέχει και να ακούει τους ειδικούς». Αυτά ήταν τα λόγια τους πριν μπουν στο αεροπλάνο με προορισμό τη συμπρωτεύουσα.

Είναι η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη που δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης, στο πλάι των συναδέλφων τους στη Β. Ελλάδα.

Λίγο πριν τις 07:30 το πρωί οι δέκα νοσηλεύτριες έφτασαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και πριν φορέσουν τις στολές τους για να ριχτούν στη μάχη έκαναν το σήμα της νίκης θέλοντας να περάσουν το μήνυμα ότι θα τα καταφέρουν.

«Έρχονται εθελοντικά να ενισχύσουν τα νέα κρεβάτια που θα ανοίξουν στις χειρουργικές αίθουσες» σημείωσε ο Χρήστος Τσελέπης, πρόεδρος εργαζομένων του Ιπποκρατείου.

Όπως λένε ούτε για μια στιγμή δεν σκέφτηκαν να πάρουν πίσω την απόφασή τους. Έμπειρες και εξοικειωμένες με την δύσκολή κατάσταση που έχουν να αντιμετωπίσουν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι έτοιμες να ριχτούν στη μάχη βοηθώντας όσους δίνουν αγώνα για να κρατηθούν στη ζωή.

«Είναι πολυτιμη η προσφορά τους και να ευχαριστήσουμε όλοι τους ανθρώπους που έρχονται εθελοντικά και μετακινούνται από τις περιοχές τους για να βοηθήσουν μια περιοχή που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση» τόνισε ο υπεύθυνος τμήματος Λοιμωξιολογίας ΑΧΕΠΑ, Σίμος Μεταλλίδης.

Το παράδειγμά των δέκα νοσηλευτριών της Κρήτης ακολούθησαν και άλλες πέντε νοσηλεύτριες που έφτασαν από το «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο Κομοτηνής προκειμένου να υποστηρίξουν κι αυτές το Ιπποκράτειο, ενώ άλλες έξι νοσηλεύτριες και ένας νοσηλευτής αναμένεται να έρθουν από το Άργος και τα Ιωάννινα αντιστοίχως για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 19/11/2020