Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ανοίγουν 35 νέους τάφους στις Σέρρες

19.11.2020 | 17:33 Eνσωμάτωση

Οι εικόνες από το κοιμητήριο Σερρών με το άνοιγμα μαζικών τάφων για τα θύματα του κορωνοϊού σοκάρουν... Την ίδια στιγμή, με την Ελλάδα να μετρά καθημερινά χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες νεκρούς πολλά θύματα του κορονοϊού μένουν εκτός ψυκτικών θαλάμων.

Η εικόνα στις Σέρρες είναι δύσκολη. Δυστυχώς το νοσοκομείο είναι γεμάτο από ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό, έχουμε και αρκετούς θανάτους δυστυχώς και για αυτό έχουμε ετοιμαστεί και έχουμε ανοίξει κάποιες θέσεις στο β κοιμητήριο.

Μπουλντόζες του Δήμου επέκτειναν το β’ κοιμητήριο της πόλης που χρησιμοποιείται πλέον αποκλειστικά για κορωνοϊό στα διπλανά χωράφια, αφού πλέον το νεκροταφείο γέμισε νεκρούς…

Η καθημερινότητα των Σερρέων είναι γεμάτη από κηδείες θυμάτων της πανδημίας, με τον Αντιδήμαρχων Σερρών να περιγράφει στο live news τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η πόλη του…

«Έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι θάνατοι στην πόλη και γενικότερα στον δήμο. Επειδή πρέπει να θάβονται όλοι οι νεκροί με λοιμώδη νοσήματα σε ορισμένα σημεία των κοιμητηρίων, για αυτό και εμείς στις Σέρρες ορίσαμε το β΄κοιμητήριο για να θάβονται εκεί πέρα. Έχουμε ανοίξει κάποιους τάφους, οι οποίοι σιγά σιγά δυστυχώς και αρχίζουν και γεμίζουν».

72 κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν χθες στις Σέρρες με το νοσοκομείο να είναι γεμάτο και όλη την περιοχή να βρίσκεται στο κόκκινο. Σήμερα έχουμε 4 κηδείες από άτομα που πέθαναν από κορωνοϊό.

Την ίδια στιγμή, με την Ελλάδα να μετρά καθημερινά χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες νεκρούς πολλά θύματα του κορονοϊού μένουν εκτός ψυκτικών θαλάμων.

Ο κ. Νίκος Αγγελέτος, Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Κηδειών Ελλάδος μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την σοκαριστική πραγματικότητα.

«Τον Μάρτιο όταν ξεκίνησε η έξαρση της πανδημίας, όλοι ζούσαμε χαοτικές στιγμές στη γείτονα χώρα την Ιταλία και έπειτα στην Ισπανία, η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος επειδή γνωρίζει πολύ καλά που πονάει το σύστημα των ψυκτικών θαλάμων ενημερώσαμε τον Υπ. Υγείας.

Σήμερα υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχουν επαρκείς ψυχκτικοί θάλαμοι. Έχουμε 90 νοσηλευτικά ιδρύματα, αν βάλατε από 3-4 μέχρι 8 θάλαμοι αντιλαμβάνεστε ότι δεν επαρκούν. Είμαστε όλοι εκτεθειμμένοι  απέναντι στον ιό. Υπάρχει νοσοκομείο στο οποίο δεν υπάρχει αυτή την στιγμή ψυκτικός θάλαμος.

Υπάρχει και μεγάλη ιδιωτική κλινική στη Θεσσαλονίκη που δεν έχει ψυκτικό θάλαμο. Έχουν έτοιμο το σχέδιο Ξενοκράτης με νταλίκες – θαλάμους».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 19/11/2020