Ελλάδα

Ημέρες τρόμου στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

19.11.2020 | 20:52

Την κατάσταση που επικρατεί στην Θεσσαλονίκη περιέγραψε γλαφυρά ο περιφέρειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας λέγοντας στο MEGA ότι η "πόλη δέχεται επίθεση" . Συγκλονίζει ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου που κάνει ύστατη έκκληση στους συμπολίτες του να δείξουν πειθαρχία καθώς όπως λέει σε λίγο οι γιατροί θα καλούνται να επιλέξουν ποιός θα ζήσει και ποιός θα πεθάνει.

Η ανεξέλεγκτη πορεία του κορωνοϊού, οι ελλείψεις σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και οι συνεχείς εισαγωγές νοσούντων από covid έχουν γονατίσει το σύστημα υγείας.

Μόνο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου που εφημερεύει σήμερα, μέσα σε πέντε ώρες, προσήλθαν 170 πολίτες με τους παραπάνω από τους μισούς να είναι ύποπτοι για κορονοϊό ή νοσούντες ενώ η εφημερία ξεκίνησε με πληρότητα στις κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Οι γιατροί ανοίγουν τώρα τις χειρουργικές αίθουσες αλλά και τις αίθουσες ανάνηψης προκειμένου να προστεθούν άλλες 4 κλίνες.

Ίδια κατάσταση και στο ΑΧΕΠΑ που έκλεισε την εφημερία με πληρότητα στις ΜΕΘ, 90 νέες εισαγωγές, 20 ύποπτα κρούσματα και δύο διασωληνώσεις.

Το 22 μηνών βρέφος που είχε μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο από τις Σέρρες, το βράδυ της Τετάρτης κατάφερε να κρατηθεί δυνατό κάνοντας το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό να χαμογελάσουν για λίγο.

Χωρίς κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι το Ιπποκράτειο νοσοκομείο που ξεκινά την εφημερία το πρωί της Παρασκευής.

Η «εκτόξευση» των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη αλλά και η συνεχιζόμενη πίεση στο σύστημα υγείας είναι πιθανό να οδηγήσουν σε νέα σκληρότερα μέτρα προκειμένου να ανακοπεί η «ξέφρενη» πορεία του ιού.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 19/11/2020

Ελλάδα