Ελλάδα

Πολυτεχνείο: «Το ΚΚΕ τίμησε με απόλυτο σεβασμό τα μέτρα ατομικής προστασίας» λέει στο MEGA ο Νίκος Καραθανασόπουλος

18.11.2020 | 00:10 Eνσωμάτωση

Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης σχετικά με τις συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, βρέθηκε το ΚΚΕ.

Μιλώντας στο MEGA ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΚΚΕ, σημείωσε ότι το ΚΚΕ τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Το ΚΚΕ με πολύ μεγάλο αίσθημα ευθύνης στέκεται απέναντι στις υποδείξεις της επιστημονικής κοινότητας. Επειδή υπάρχει η πανδημία δε σημαίνει ότι αναστέλλεται η πολιτική δραστηριότητα. Δε ζούμε τέτοιες εποχές».

Ο κ. Καραθανασόπουλος επισήμανε ότι «το ΚΚΕ στις σημερινές του εκδηλώσεις τίμησε με απόλυτο σεβασμό τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Δεν καλέσαμε μαζικά τον κόσμο να κατέβει στον δρόμο, ήταν επιλεγμένα στελέχη του κόμματος, του μαζικού εργατικού κινήματος που πήραν μέρος σε αυτές τις δραστηριότητες».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν τήρησε τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, καθώς «ο συνωστισμός των σωμάτων καταστολής ήταν πρωτοφανής, χωρίς κανένα απολύτως μέτρο προστασίας. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ότι στοίβαξε όλους αυτούς οι οποίοι προσήχθησαν στην Ασφάλεια μέσα σε κλούβες, χωρίς κανέναν μέτρο ατομικής προστασίας».

Ο κ. Καραθανασόπουλος σημείωσε ότι «η κυβέρνηση προσπάθησε να απαγορεύσει τις αγωνιστικές δραστηριότητες που είναι προσαρμοσμένες στην εποχή της πανδημίας για να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες που έχει για τη διασπορά του κορωνοϊού και τη μη θωράκιση του συστήματος υγείας».

Videos & Απoσπάσματα από ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - 18/11/2020