Ελλάδα

Πολυτεχνείο: «Η πανδημία δε μας επιτρέπει να τιμήσουμε το Πολυτεχνείο με τον ίδιο τρόπο» λέει στο MEGA ο Μανώλης Χριστοδουλάκης

18.11.2020 | 00:28 Eνσωμάτωση

Εστία πολιτικής αντιπαράθεσης αποτέλεσαν οι συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Μιλώντας στο MEGA ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, γραμματέας ΚΙΝΑΛ, σημείωσε ότι η πορεία για το Πολυτεχνείο δεν έπρεπε να γίνει «γιατί σήμερα χάσαμε 63 συνανθρώπους μας, χθες χάσαμε 59, προχθές χάσαμε 71 και μπορώ να προσθέσω και χίλιους δυο άλλους λόγους που η πανδημία δεν μπορεί να μας επιτρέψει να έχουμε τις ίδιες διαδικασίες που είχαμε πέρσι και πρόπερσι».

Ο κ. Χριστοδουλάκης επισήμανε ότι τα τρία μεγάλα κόμματα συμφώνησαν ότι οι εκδηλώσεις δε θα γίνουν με παρόμοιο τρόπο όπως τα προηγούμενα χρόνια.

«Αφού λοιπόν συμφωνούν τα τρία μεγάλα κόμματα και άρα κατεπέκταση και ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας, δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια απόφαση απαγόρευσης των συναθροίσεων. Δεν ήταν προφανώς ο λόγος η δημόσια υγεία, ο λόγος ήταν από τη μία να αποπροσανατολιστεί η κουβέντα από την πανδημία και από την άλλη δυστυχώς να επιλέξουν νέες διαχωριστικές τομές».

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι δεν ήταν αυστηρά υγειονομικοί οι λόγοι που οδήγησαν στην απαγόρευση των συναθροίσεων.

Videos & Απoσπάσματα από ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - 18/11/2020