Ελλάδα

Πολιτική αντιπαράθεση για τη διαχείριση της πανδημίας & τις συγκεντρώσεις του Πολυτεχνείου

18.11.2020 | 02:17 Eνσωμάτωση

Έντονη είναι η πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει τόσο για τον κορωνοϊό, όσο και για τις συγκεντρώσεις με αφορμή τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Μιλώντας στη «ΒΑΒΕΛ» και τον Νίκο Φιλιππίδη, ο Θάνος Πλεύρης, βουλευτής ΝΔ, σημείωσε ότι παρόλο που τα κρεβάτια ΜΕΘ έχουν αυξηθεί και θα συνεχίσουν να αυξάνονται, το θέμα είναι να αποφευχθεί η εισαγωγή ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

«Το μείζον είναι να μην χρειάζεται να φτάνει ο κόσμος στα νοσοκομεία. Προσωπικό υπάρχει και συνεχώς καλείται παραπάνω, κλίνες υπάρχουν και συνεχώς προστίθενται αλλά αν ο κόσμος νοσεί και έρχεται περισσότερο στο εθνικό σύστημα υγείας δε θα αντέξουμε».

Από τη μεριά του ο Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση εγκαλεί την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν αξιοποίησε τον χρόνο που διέθετε προκειμένου να οργανώσει καλύτερα το σύστημα υγείας.

«Στο επίπεδο της προετοιμασίας του προσωπικού και των υποδομών, δεν έκανε ό,τι μπορούσε και ό,τι έπρεπε προκειμένου στο δεύτερο κύμα της πανδημίας να είμαστε πιο έτοιμοι».

Αντιπαράθεση για τις συναθροίσεις

Όσον αφορά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι καλώς η κυβέρνηση απαγόρεψε τις συναθροίσεις, ενώ αναφερόμενος στα γεγονότα με το ΚΚΕ σημείωσε ότι ήταν πολιτική επιλογή η ηπιότερη στάση στην πρώτη πορεία του Κομμουνιστικού Κόμματος.

«Συναθροίσεις δεν έπρεπε να γίνουν καθόλου πάνω από τρία άτομα. Δυστυχώς το ΚΚΕ επέλεξε να πάει σε μια κλιμάκωση παραπάνω και πολύ ορθώς διαλύθηκαν όλες οι πορείες. Να αφήσουμε τις πολιτικές διαφορές μας πίσω και να δούμε ότι η δημόσια υγεία είναι πάνω από όλα. Και όποιος σήμερα πήγε να κάνει την επαναστατική του γυμναστική έπαιξε με τη δημόσια υγεία και η ελληνική κυβέρνηση σωστά επέβαλλε τον νόμο».

Από τη μεριά του ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν κάλεσε σε συζήτηση τα κόμματα προκειμένου να αποφασίσουν από κοινού πως θα κινηθούν στους εορτασμούς της επετείου του Πολυτεχνείου.

«Απαγόρευσαν με πολιτική απόφαση και με αυταρχικό τρόπο τις συναθροίσεις, έριξαν δηλητήριο, χολή, προκάλεσαν και έχουν απόλυτη ευθύνη για αυτήν την ένταση, τη βία, τον ξυλοδαρμό την εξαλλοσύνη».

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι «πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους άλλους. Όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν δεχθεί να περιορίζονται προς όφελος της δημόσιας υγείας».

Οι δύο βουλευτές λογομάχησαν για τα σημερινά γεγονότα, με τον κ. Πλεύρη να τονίζει ότι ούτε την 6η Δεκεμβρίου θα πρέπει να γίνουν πορείες, ενώ αν χρειαστεί και ο εορτασμός των Χριστουγέννων θα είναι πολύ διαφορετικός από προηγούμενες χρονιές.

Videos & Απoσπάσματα από Βαβέλ - 18/11/2020