Κόσμος

Κλιματική αλλαγή: H μεγαλύτερη «απειλή» για την ανθρωπότητα

18.11.2020 | 14:44

Η κλιματική κρίση γίνεται όλο και πιο απειλητική για την ανθρωπότητα. Την περσινή χρονιά καταγράφηκε ρεκόρ φυσικών καταστροφών, με τις περισσότερες να οφείλονται στις μεταβολές του καιρού.

Επιστήμονες προειδοποιούν πως μακροπρόθεσμα, η αλλαγή του κλίματος είναι μεγαλύτερη πρόκληση ακόμη και από την πανδημία του κορωνοϊού.

Έτος 2019: 308 φυσικές καταστροφές. Οι περισσότερες που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ιστορία του πλανήτη. 24.396 θάνατοι. Οι άνθρωποι αυτοί έχασαν τις ζωές τους από καταιγίδες, καύσωνες και πλημμύρες. Επιπτώσεις που σχετίζονται κυρίως με την κλιματική αλλαγή. Συνολικά, 97,6 εκατομμύρια άτομα επλήγησαν την περσινή χρονιά από ακραία καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού.

Στη χωρα μας, το 2019 μας αποχαιρέτισε έχοντας προκαλέσει συνολικά 31 θανάτους εξαιτίας των καιρικών φαινομένων. Οι περισσότεροι οφείλονται σε θυελλώδεις ανέμους και σε πλημμυρικά επεισόδια, με την φονική καταιγίδα στην Χαλκιδική τον Ιούλιο να αφήνει πίσω της 7 νεκρούς και τεράστιες ζημιές. Επιπλέον, αρκετοί έχασαν τη ζωή τους από το ψύχος και τους κεραυνούς.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο αριθμός των ακραίων καιρικών φαινομένων αυξήθηκε κατά 35% από τη δεκαετία του 1990.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 18/11/2020

Κόσμος