Πολιτική

Σκουρλέτης: Επικίνδυνη και βαθιά αντιδημοκρατική πράξη η απαγόρευση των συναθροίσεων

17.11.2020 | 23:57 Eνσωμάτωση

Για σκόπιμη προσπάθεια της κυβέρνησης να αποσπάσει το ενδιαφέρον των πολιτών από την πανδημία και τις ελλείψεις που υπάρχουν στο σύστημα Υγείας, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης.

«Σε μια στιγμή που η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας έχει στραμμένα με αγωνία τα μάτια της στην υπόθεση της πανδημίας και βλέπει τα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας να έχουν καταρρεύσει, όταν έχουμε δει μια σειρά αστοχιών από πλευράς κυβέρνησης και μια έλλειψη προγραμματισμού, ενώ δεν υπάρχει ένα πρόγραμμα ενίσχυσης του τομέα της Υγείας, η κυβέρνηση επιχειρεί να αποσπάσει την προσοχή της κοινωνίας από αυτό το πραγματικό πρόβλημα» σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας πως ήταν συνειδητή επιλογή να ανοίξει ένα άλλο θέμα.

«Βέβαια, επρόκειτο για μια βλακώδη, επικίνδυνη και βαθιά αντιδημοκρατική πράξη η απαγόρευση της συνάθροισης άνω των τριών ανθρώπων σε όλη την Ελλάδα» πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σημείωσε ότι όλα τα κόμματα της Βουλής εγγυήθηκαν και έδειξαν ότι μπορούν να το κάνουν πράξη ήταν πως μπορούσαν να τιμήσουν το Πολυτεχνείο και να τηρήσουν και όλα τα απαιτούμενα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. «Αν δούμε το ακριβές γράμμα αυτής της απόφασης, ο πρώτος που την παραβίασε ήταν ο πρωθυπουργός που κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πάνε μαζί στο Πολυτεχνείο» πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ χαρακτήρισε «κινούμενη υγειονομική βόμβα» τους χιλιάδες αστυνομικούς που βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να εφαρμόσουν τα μέτρα ασφαλείας, τονίζοντας πως η δράση τους σήμερα «ήταν ένα ντελίριο αυταρχισμού».

Τέλος, όπως σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, η κυβέρνηση επέλεξε μια διαφορετική προσέγγιση του Πολυτεχνείου, «κλείνοντας το μάτι» στην ακροδεξιά πλευρά της συντηρητικής παράταξης. Απαντώντας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος σημείωσε πως αν η κυβέρνηση ήθελε να κλείσει το μάτι σε ένα συγκεκριμένο ακροατήριο, τότε σήμερα θα ίσχυε ότι ισχύει καθημερινά και «δεν θα κινούταν κουνούπι», όπως χαρακτηριστικά τόνισε. «Ο κύριος Χρυσοχοΐδης πήρε πάνω του το θέμα της ανοχής που έδειξε η ΕΛ.ΑΣ. Την κριτική σήμερα τη δεχόμαστε από τα δεξιά, όχι από τα αριστερά» πρόσθεσε.

Videos & Απoσπάσματα από ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - 17/11/2020