Ελλάδα

Πολυτεχνείο: Καθιστική διαμαρτυρία του Γιάννη Βαρουφάκη και των βουλευτών του

17.11.2020 | 13:54 Eνσωμάτωση

Καθιστική διαμαρτυρία δίπλα στο Πάρκο Ελευθερίας πραγματοποίησε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης, μαζί με άλλους έξι βουλευτές του κόμματός του.

Η διαμαρτυρία οφείλεται στο ότι δεν τους επιτράπηκε να κάνουν πορεία διαμαρτυρίας προς την αμερικανική πρεσβεία.

Μιλώντας με τον επικεφαλής της Αστυνομίας στο σημείο και ζητώντας τον λόγο γιατί δεν τους αφήνουν να διαμαρτυρηθούν, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «έτσι καταλύεται η δημοκρατία, αυτό είναι αντισυνταγματικό» ενώ προέτρεψε τον αστυνόμο να τον συλλάβεί.

Σημειώνεται ότι η διαμαρτυρία του κ. Βαρουφάκη και των συντρόφων του επιτηρούταν από την πολυπληθή νεοσύστατη Ομάδα Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων, οι οποίοι είχαν μπει εμπόδιο στο δρόμο για την αμερικάνικη πρεσβεία.

Νωρίτερα ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σε δηλώσεις του, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Είμαστε εδώ στηρίζοντας τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που φιμώνονται αυτήν την στιγμή από μία κυβέρνηση που δεν τους ενισχύει, τους δάσκαλους και τους μαθητές που είναι παρατημένοι στα σχολειά από μια κυβέρνηση που δεν έχει πάρει τα μέτρα εναντίον της πανδημίας. Για όλους αυτούς που είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους σήμερα και το μόνο που έχουν να περιμένουν, μετά το τέλος της πανδημίας, που ευχόμαστε όλοι να έρθει γρήγορα, είναι ο πλειστηριασμός του σπιτιού και του μαγαζιού τους. Για εργαζόμενους, άνεργους, ανθρώπους που αυτήν την στιγμή υποφέρουν, την ώρα που η ολιγαρχία ακονίζει τα μαχαίρια και τα πιρούνια της.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 17/11/2020