Πολιτική

«Μετωπική» για απαγόρευση συναθροίσεων και εορτασμό Πολυτεχνείου

17.11.2020 | 10:05 Eνσωμάτωση

Πολιτική αντιπαράθεση για την προσωρινή απαγόρευση των συναθροίσεων αλλά και για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου είχαν στην «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» οι βουλευτές Μπάμπης Παπαδημητρίου (ΝΔ), Γιώργος Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) και Χρήστος Κατσώτης (ΚΚΕ).

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρίου, ήταν σωστή η απαγόρευση των συναθροίσεων από τον αρχηγό της Αστυνομίας.

«Όταν οι πολλοί πειθαρχούν, λίγοι βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν τη ζημιά σε όλους εμάς. Κακώς δόθηκε πολιτικό περιεχόμενο και ερμηνεία από τους κ.κ. Τσίπρα και Κουτσούμπα στην απόφαση του αρχηγού της Αστυνομίας» τόνισε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «όσο και αν καταλαβαίνουμε την εμμονή του ΚΚΕ για να γίνουν πορείες, είναι λάθος. Έπρεπε να γίνει αυτό που πρότεινε ο Μητσοτάκης να πάνε μαζί οι πολιτικοί αρχηγοί στο Πολυτεχνείο».

«Απορώ» συνέχισε «γιατί δίνουμε τόση σημασία σε μια πράξη που έχει σκοπό να προστατεύσει την κοινωνία από την πανδημία. Δεν είμαστε στην εποχή του Ιωαννίδη για να συζητάμε σε αυτούς τους τόνους» σχολίασε για την απαγόρευση των συναθροίσεων.

«Να μείνει το κράτος και η κοινωνία όρθια το σημαντικό. Όχι το να κάθομαι να τσακώνομαι με τους συναδέλφους για τη συνταγματικότητα της απαγόρευσης» σημείωσε, λέγοντας ότι δεν έπρεπε να γίνει πολιτικό θέμα η απαγόρευση των συναθροίσεων.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για «γκάφα ολκής» με την οποία «μας γυρνά στις εποχές της χούντας».

«Δεν έχει να επιδείξει επιτυχίες σε οικονομία και πανδημία και θα καταφεύγει όλο και περισσότερο στον αυταρχισμό η κυβέρνηση. Και δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα» συμπλήρωσε.

Μάλιστα, έξαλλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε «να το βουλώσουμε, να κλείσουμε τα στόματά μας; Ας πάρουν πίσω την απαράδεκτη απόφαση».

Από την πλευρά του, ο κ. Κατσώτης εξήρε τη στάση του κόμματός του, υποστηρίζοντας ότι «το ΚΚΕ παίρνει μέτρα και περιφρουρεί τις συγκεντρώσεις του. Ποτέ δεν κατηγορηθήκαμε για έκτροπα».

Παράλληλα, απηύθυνε κατηγορώ στην κυβέρνηση για «αυταρχικό παροξυσμό» ενώ σύμφωνα με τον ίδιο η συγκέντρωση δεν απαγορεύτηκε για υγειονομικούς λόγους.

Επιπλέον είπε ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνη για «τα χιλιάδες κρούσματα, για διασωληνωμένους και νεκρούς. Είναι δικό τη έργο».

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 17/11/2020