Πολιτική

Πολυτεχνείο: Σακελλαροπούλου και Τασούλα συνάντησαν εκπρόσωποι των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25

16.11.2020 | 13:37 Eνσωμάτωση

Με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, συναντήθηκε αντιπροσωπεία από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, που διαμαρτύρονται για την απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου.

Τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε η Όλγα Γεροβασίλη, το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης και το ΜέΡΑ25 η Σοφία Σακοράφα.

Οι βουλευτές τόνισαν ότι η πανδημία δεν μπορεί να γίνει πρόσχημα για αυταρχικές μεθόδους, ότι η απαγόρευση της συνάθροισης είναι απολύτως αντισυνταγματική και ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παίζει το παιχνίδι νόμος και τάξη για να αποπροσανατολίζει τον ελληνικό λαό.

Eπικοινωνία Τσίπρα με Γεννηματά και Βελόπουλο

Πριν λίγη ώρα, επικοινωνία με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, είχε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για τη στάση της κυβέρνησης και την κλιμακούμενη προσπάθεια πόλωσης του πολιτικού κλίματος.

Συνάντηση Τσίπρα-Λινού

Παράλληλα, συνάντηση με την καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, είχε ο Αλέξης Τσίπρας, για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, στον απόηχο και της πρότασής του για τη θέση του Υπουργού Υγείας και ένα εξάμηνο πλάνο ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Η κ. Λινού ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα για την πρόταση, σημειώνοντας πως «ήταν ιδιαίτερη τιμή το ότι με προτείνατε για αυτή την πολύ σημαντική θέση» και υπογράμμισε ότι από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία τα θέματα στα οποία επέμεινε ήταν η σύμπνοια, η υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και κυρίως αποφυγή του ρατσισμού.

«Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι το πώς θα προφυλάξουμε ισότιμα και δίκαια όλους τους ανθρώπους που κατοικούν στην Ελλάδα. Όχι μόνο τους Έλληνες πολίτες αλλά κάθε άνθρωπο που βρίσκεται αυτή την στιγμή στην χώρα μας» πρόσθεσε η καθηγήτρια επιδημιολογίας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 16/11/2020