Πολιτική

Θεοχάρης – Φίλης στο MEGA: Πολιτική αντιπαράθεση για την εξάπλωση της πανδημίας

14.11.2020 | 10:10

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν ο  υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης με φόντο την αντιπαράθεση που έχει προκύψει μετά την εξάπλωση της πανδημίας και τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της.

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν το πρωί του Σαββάτου (14/11) ο  υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης με φόντο την αντιπαράθεση που έχει προκύψει μετά την εξάπλωση της πανδημίας και τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της.

«Δεν αποκλείεται το κλείσιμο συνόρων»

Μιλώντας για την χαρτογράφηση του κορωναϊού στη χώρα μας αλλά και για τα εξεταζόμενα σενάρια για την αναχαίτιση του ο κ. Θεοχάρης μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται κάποιο ζήτημα με τον τουρισμό. Μόνο αν κοιτάξει κάποιος τον χάρτη της χώρας θα δει πως οι περιοχές που είναι στο “κόκκινο” με κρούσματα δεν είναι οι τουριστικές περιοχές.

Είναι προφανές ότι το άνοιγμα των Πανεπιστημίων σε περιοχές όπως στην Κομοτηνή, τα Γιάννενα, τη Θεσσαλονίκη ακόμα και στην Αττική και η συσσώρευση ανθρώπων στις εστίες, σχετίζεται με την αύξηση θετικών κρουσμάτων.

Το καλοκαίρι με 1,5 εκατομμύριο τουρίστες που υποδέχθηκε η χώρα τα κρούσματα δεν είχαν αυξηθεί, ενώ βλέπουμε ότι η ταχύτητα αύξησης είναι πολύ γρήγορη».

Ο ίδιος απαντώντας στο πόσο πιθανό είναι ένα σενάριο που θέλει έστω για μικρό διάστημα κλείσιμο των συνόρων της χώρας, δήλωσε:

«Κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει οτιδήποτε. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρόκειται για έναν πόλεμο και το πεδίο της μάχης βρίσκεται πάνω στα δεδομένα, πάνω σtα κρούσματα και σε σχετικούς δείκτες.

Η κυβέρνηση έχει δείξει αντανακλαστικά και θα συνεχίσει να το κάνει, ακολουθώντας κατά γράμμα τις εισηγήσεις των επιδημιολόγων».

 «Μέτρα που δείχνουν πανικό»

«Για να ληφθεί αυτή η απόφαση gia κλείσιμο των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων,  είναι προφανές ότι υπάρχει κάποιο επιστημονικό σκεπτικό, όμως συνεχώς λαμβάνονται μέτρα που δείχνουν πανικό εκ μέρους της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός.

Είναι λογικό και κατανοητό που μας αιφνιδίασε η πανδημία, όμως αυτά που συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες δεν συνιστούν στοιχεία αιφνιδιασμού.

Βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα  πανδημίας, το οποίο περιμέναμε, και δεν σχεδιάστηκαν επαρκή μέτρα προκειμένου αυτό να αντιμετωπιστεί» είπε ο κ. Φίλης, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για το ρόλο που μπορεί να έπαιξε ο τουρισμός, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα ΜΜΜ, οι εκκλησίες και τα σχολεία, στην σημερινή εικόνα κρουσμάτων στη χώρα.

Απαντώντας τώρα για το σάλο που έχει προκύψει μετά το σόου του πρώην υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη χωρίς μάσκα έξω από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» ο κ. Φίλης είπε πως πρόκειται για ένα λάθος «έλασσον» μπροστά  στα μεγάλα προβλήματα που έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση του δεύτερου κύματος της πανδημίας όπως είναι τα σχολεία, οι συγκοινωνίες, ο τουρισμός.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 14/11/2020

Πολιτική