Ελλάδα

Κορωνοϊός: «Εμπόλεμη ζώνη» τα νοσοκομεία λόγω Covid – Δεν επαρκούν τα κρεβάτια

14.11.2020 | 20:00

Πανικός επικρατεί στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται περιστατικά κορωνοϊού, αφού τα κρεβάτια δεν επαρκούν. Είναι ενδεικτικό ότι ήδη ξεκίνησαν οι μεταφορές από το νοσοκομείο της Λάρισας, ενώ τα νοσοκομεία της Χαλκίδας άρχισαν να δέχονται περιστατικά από το νοσοκομείο της Καρδίτσας. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό απευθύνουν μέσα από την κάμερα του MEGA δραματικές εκκλήσεις, ενώ οι πολίτες σχηματίζουν ουρές για να υποβληθούν σε rapid test.

«Βράζουν» τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Εισαγωγές, διασωληνώσεις και εκατοντάδες πολίτες που συρρέουν στα νοσοκομεία, δοκιμάζουν τις αντοχές του συστήματος.

Τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας είναι δυσεύρετα ενώ οι διοικήσεις των νοσοκομείων μετατρέπουν χειρουργικές αίθουσες σε μονάδες προκειμένου να μπορέσουν να νοσηλευτούν ασθενείς υπό μηχανικής υποστήριξη.

«Γονατίζουν» τα νοσοκομεία της Λάρισας

Σήμα κινδύνου από τους γιατρούς και για τα νοσοκομεία της Λάρισας, όπου νοσηλεύονται 168 ασθενείς και μόλις μία κλίνη ΜΕΘ στην πόλη να είναι διαθέσιμη. Γεμάτη και η μονάδα στα Τρίκαλα όπου από τα 10 κρεβάτια ένα είναι κενό. Στην Καρδίτσα άρχισαν ήδη διακομιδές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία με 2 ασθενείς να έχουν μεταφερθεί στην ΜΕΘ της Χαλκίδας.

Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για το σύστημα υγείας καθώς αν τα κρούσματα και οι εισαγωγές δεν μειωθούν το ένα νοσοκομείο μετά το άλλο θα καταρρέει σαν ντόμινο.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 14/11/2020

Ελλάδα