Κόσμος

Ιταλία: Ο Βορράς ξανά στο επίκεντρο της πανδημίας

14.11.2020 | 13:27 Eνσωμάτωση

Ο εφιάλτης του Μπέργκαμο επέστρεψε στην Ιταλία όπου τα νοσοκομεία γέμισαν με ασθενείς κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση Κόντε αποφεύγει μέχρι σήμερα να επιβάλει εθνικό lockdown, επιβάλλοντας σταδιακά αυστηρά μέτρα ανά περιφέρεια. Ραγδαία είναι η επιδείνωση και στη Γαλλία όπου ο ιός σκότωσε σχεδόν χίλιους ανθρώπους μέσα σε μια ημέρα.

Πριν από εννέα μήνες το νοσοκομείο της κωμόπολης Λόντι, κοντά στο Μιλάνο, υποδεχόταν τους πρώτους ασθενείς με κορωνοϊό στην Ιταλία.

Γιατροί και νοσηλευτές φρόντισαν περισσότερους από 2.000 ασθενείς. 150 από αυτούς δεν τα κατάφεραν.

σήμερα δίνουν μια δεύτερη μάχη, καθώς ο Βορράς γίνεται και πάλι το επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα.

Σχεδόν 41.000 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Ιταλία σε μία ήμερα. Το lockdown και τα περιοριστικά μέτρα είναι απολύτως αναγκαία για τον έλεγχο της πανδημίας, λένε οι γιατροί.

ΚΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟ ΠΑΓΚΛΙΑ – Γιατρός στην εντατική: Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ελέγξει αυτή την κρίση μόνο εφαρμόζοντας ή βελτιώνοντας το σύστημα υγείας, κάνει λάθος. Εάν η εξάπλωση δεν περιοριστεί, κανένα υγειονομικό σύστημα δεν θα είναι σε θέση να αντέξει.

Στον ιταλικό Βορρά προσπαθούν να αποφύγουν επανάληψη του εφιάλτη του Μπέργκαμο ενώ στο Νότο, στη Νάπολη, τα νοσοκομεία γέμισαν.

Ο ιταλικός στρατός μετέτρεψε σε κέντρο εξέτασης για κορωνοϊό το μεγάλο πάρκινγκ μπροστά στο γήπεδο της Γιουβέντους στο Τορίνο. Στο Μιλάνο δίπλα στην πίστα των αγώνων ταχύτητας στη Μόντσα στήθηκε ακόμη ένα κέντρο εξέτασης. Το μεγαλύτερο βρίσκεται μέσα στην πόλη, στη via Novara.

ΓΑΛΛΙΑ

Στη νοσοκομεία της Γαλλίας γιατροί και νοσηλευτές παλεύουν για να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Σχεδόν 33.000 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό, αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας.

24.000 νέα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, οι θάνατοι πλησιάζουν τους χίλιους.

Μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες προειδοποιούν τους πολίτες τους να μη βιαστούν να σχεδιάσουν ταξίδια στις εορτές των Χριστουγέννων.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στη Σουηδία, στη Γαλλία και στην Ιταλία λένε ότι δε μπορούν να εγγυηθούν στους πολίτες τους πως θα καταφέρουν να ταξιδέψουν και ότι θα χαλαρώσουν τα μέτρα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 14/11/2020