Ελλάδα

Κορωνοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00 – 05:00 & νέα μέτρα στο τραπέζι

13.11.2020 | 13:23

Από σήμερα τίθεται σε ισχύ το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και τις 05:00 το πρωί.

Οι πολίτες θεωρούν ότι το lockdown είναι απαραίτητο στο σημείο που έχει φτάσει η χώρα και ότι θα πειθαρχήσουν με τα νέα μέτρα.

Πολλοί είναι οι Αθηναίοι που σπεύδουν να προμηθευτούν τα είδη πρώτης ανάγκης για το Σαββατοκύριακο και την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να μπορέσουν να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Μέχρι στιγμή δεν παρατηρούνται προβλήματα ή ουρές σε αλυσίδες τροφοδοσίας.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, που βρίσκεται στο «κόκκινο», με τους πολίτες να κάνουν τα ψώνια της εβδομάδας.

Τα νοσοκομεία της πόλης είναι στο όριο, αφού υπάρχουν ελάχιστες κενές κλίνες ΜΕΘ, με ασθενείς να μεταφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται σχέδιο εκκένωσης κλινών προκειμένου να μπορούν να νοσηλευτούν ασθενείς με Covid-19.

Νέα μέτρα στο τραπέζι

Νέα μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι και κάποια από αυτά ίσως και να ανακοινωθούν ακόμα και σήμερα το απόγευμα από τον κ. Χαρδαλιά.

Η παράταση του lockdown θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρη, ενώ όπως σταδιακά κλείδωσε η χώρα, το ίδιο θα συμβεί και στο ξεκλείδωμα, δηλαδή θα δούμε κάποιους νομούς να ξεκλειδώνουν και άλλους όχι.

Αναμένεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας να γίνει πιο αυστηρή, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα όπου η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

Μπορεί να υπάρξει περαιτέρω περιορισμό στις μετακινήσεις, ίσως και να τεθεί όριο στα μηνύματα που θα στέλνουν οι πολίτες στο 13033.

Το τρίτο μέτρο που εξετάζεται είναι να κλείσουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία στις περιοχές που έχουν κακή επιδημιολογική εικόνα.

Σε κάθε περίπτωση τις επόμενες 5 με 7 ημέρες θα γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασης, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου αισιοδοξούν ότι είμαστε στη φάση της κορύφωσης και από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας δεν αποκλείεται να δούμε σταδιακή πτώση των κρουσμάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς στην τηλεδιάσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς σήμερα στο θέμα του εμβολίου.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η Ελλάδα θα λάβει περισσότερες από 25 εκατομμύρια δόσεις, οι πρώτες αναμένονται στις αρχές του 2021.

Αναφερόμενος στο σχέδιο εμβολιασμού τόνισε ότι θα αναπτυχθούν σε όλη την επικράτεια ειδικές δομές και κινητά συνεργεία, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα ήταν τεράστιο λάθος να εφησυχάσουμε, καλώντας τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 13/11/2020

Ελλάδα