Ελλάδα

Κορωνοϊός: Κραυγή αγωνίας από τους εργαζομένους στα νοσοκομεία

12.11.2020 | 13:12

Το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού σαρώνει τη χώρα, με τα κρούσματα, παρά το lockdown που έχει επιβληθεί, να αυξάνονται. Το σύστημα υγείας βρίσκεται στα όριά του με τις εντατικές να λιγοστεύουν και τα νοσοκομεία να πιέζονται επικίνδυνα.

Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, που δίνουν μάχη να μην καταρρεύσουν. Δεκάδες εισαγωγές και διασωληνώσεις, αλλά και ουρές στα εξωτερικά ιατρεία αποτελούν το σκηνικό σε κάθε εφημερία.

Η διασπορά στη Θεσσαλονίκη είναι τέτοια που ακόμη και σήμερα μια εβδομάδα 10 μέρες μετά το lockdown στην πόλη, τα λύματα δείχνουν αυξητική τάση, προδίδοντας αύξηση των κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα.

Χθες στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 777 μολύνσεις, την στιγμή που η Αθήνα με τον τετραπλάσιο πληθυσμό σημείωνε 635 περιστατικά.

Συνολικά, στη χώρα 2752 πολίτες βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Δυστυχώς χθες στη μαύρη λίστα της πανδημία προστέθηκαν αλλά 43 θύματα του ιού. Σκληρή μάχη για τη ζωή τους δίνουν 297 ασθενείς που βρίσκονται υπό μηχανική υποστήριξη. Παρόλα αυτά η καθημερινότητα στη χώρα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει και σίγουρα απέχει πολύ από την εικόνα ενός γενικού απαγορευτικού.

Ο λοιμωξιολόγος Νίκο Σύψας εκτίμησε ότι η χώρα είναι πολύ πιθανό να πάει σε ένα lockdown διαρκείας αν δεν αλλάξει άμεσα η κατάσταση.
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας το πρωί πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Το υπουργείου Υγείας έχει ρίξει όλες του τις δυνάμεις για να ενισχυθεί η Θεσσαλονίκη. Το σχέδιο περιλαμβάνει επιστράτευση στρατιωτικών νοσοκομείων και αεροδιακομιδές. Δραματική έκκληση προς όλους τους γιατρούς της χώρας να σπεύσουν να βοηθήσουν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, απεύθυνε ο πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού Συλλόγου.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 12/11/2020

Ελλάδα