Ελλάδα

Καπραβέρος: Δεν μπορώ να περιγράψω την τραγικότητα της κατάστασης στη Θεσσαλονίκη

12.11.2020 | 16:58

Ο Νίκος Καπραβέρος, συντονιστής Διευθυντής Β' ΜΕΘ Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Τομεάρχης Εντατικής Νοσοκομείου, περιγράφει με σοκαριστικά λόγια την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θανάτων από covid-19 καθώς μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης κατέληξαν 20 συμπολίτες μας από κορωνοϊό.

Οι άνθρωποι που έχασαν στην πλειοψηφία τη μάχη με τον κορωνοϊό νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Βόρειας  Ελλάδας και κυρίως στη Θεσσαλονίκη.

Όλοι οι νεκροί είναι ηλικιωμένοι, που ταλαιπωρούνταν από χρόνια νοσήματα.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για:

  • Έναν 80χρονο, μια 75χρονη, μια 82χρονη, έναν 87χρονο και έναν 86χρονο που νοσηλεύονταν σε Ιπποκράτειο και ΑΧΕΠΑ
  • 6 ακόμη θάνατοι καταγράφηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
  • 2 θάνατοι καταγράφηκαν από στη Λάρισα
  • έναν θάνατο στην Αλεξανδρούπολη
  • μία 94χρονη και ένας 84χρονος κατέληξαν στο Κιλκίς
  • 4 νεκροί στην Αττική, σε Ευαγγελισμό και Σωτηρία

 

Όσον αφορά τις κλίνες σε ΜΕΘ τα νοσοκομεία Γεννηματάς, Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν ούτε ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας. Καλύτερη είναι η κατάσταση στο νοσοκομείου Παπανικολάου.

Δύσκολα τα πράγματα και στη Λάρισα με 19 κλίνες ΜΕΘ κατηλλειμμένες από τις 20 που υπάρχουν.

 

Καπραβέρος: Δεν μπορώ να περιγράψω την τραγικότητα της κατάστασης στη Θεσσαλονίκη

Ο Νίκος Καπραβέρος, συντονιστής Διευθυντής Β’ ΜΕΘ Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Τομεάρχης Εντατικής Νοσοκομείου, περιγράφει με σοκαριστικά λόγια την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι δύσκολο να περιγράψω μια κατάσταση η οποία είναι τραγική και μεταβάλλεται από δευτερόλεπτο σε δευτερόλεπτο. Η ορμή του κύματος της πανδημίας στην Βόρεια Ελλάδα είναι τεράστια.  Δεν προλαβαίνουμε να διαχειριστούμε τα περιστατικά. Συνέχεια μπαίνουν νέες κλίνες εντατικής και αυτές καταλαμβάνονται αμέσως» ανέφερε ο κ. Καπραβέρος.

Ο ίδιος τόνισε ότι μεγάλη διαφορά να περιγράφεις μια τέτοια κατάσταση από το να τη ζεις.

«Δεν μπορεί να γίνει ούτε διακίνηση με τα ήδη νοσηλευόμενα περιστατικά. Το μόνο που μας μένει είναι να μετατρέψουμε δωμάτια, χειρουργικές αίθουσες, διαδρόμους σε μονάδες εντατικής. Και αυτό όμως χωρίς προσωπικό είναι τρομερά δύσκολο. Δεν μπορώ να περιγράψω την τραγικότητα της κατάστασης» τόνισε ο ίδιος.

Ο κ. Καπραβέρος ανέφερε ακόμα ότι υπάρχουν σκέψεις να μεταφερθούν γιατροί από το Παπανικολάου σε άλλα νοσοκομεία για να μπορέσουν να ανοίξουν ΜΕΘ.

«Μαθαίνω ότι για να ανοίξουν μονάδες εντατικής θεραπείας σε άλλα νοσοκομεία συζητούν για μεταφορά γιατρών από το Παπανικολάου. Μου είναι αδιανόητο να πιστέψω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέτοιες σκέψεις.  Σε συνθήκες πανικού δεν μπορεί ο κάθε διοικητής να δείχνει το ανάστημα του σε βάρος άλλων. Δεν φοβόμαστε τον θάνατο, τον αντιμετωπίσουμε. Είναι σαν να έχω όπλα χωρίς σφαίρες όταν μου παίρνουν εξειδικευμένο προσωπικό. Είναι σκέψεις σε πανικό και είμαι σίγουρος ότι αυτές οι σκέψεις θα σταματήσουν» κατέληξε ο ίδιος.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 12/11/2020

Ελλάδα