Κόσμος

Σαουδική Αραβία: Ένας Έλληνας ελαφρά τραυματισμένος μετά από έκρηξη σε νεκροταφείο στη Τζέντα

11.11.2020 | 19:00

Έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης σε μη μουσουλμανικό νεκροταφείο στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για Γάλλους, Έλληνες και Βρετανούς ομογενείς που ζουν στη χώρα. Ένας Έλληνας ομογενής συγκαταλέγεται μεταξύ των τεσσάρων τραυματιών.

Πρόκειται για Έλληνα αστυνομικό, ο οποίος είναι ελαφρά τραυματισμένος από σφαίρα στο πόδι. Ο 27χρονος έχει καταγωγή απο τη Λαμία. Μάλιστα οι γονείς του διατηρούν επιχείρηση στην πόλη. Υπηρετεί στο Ελληνικό προξενείο απο τον περασμένο Σεπτέμβριο. Μέχρι τότε υπηρετούσε στην Κρατική Ασφάλεια Αττικής.

Η οικογένεια του έχει καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί του. Αν και τους διαβεβαίωσε ότι η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο, η ανησυχία τους είναι μεγάλη και αν είχαν την δυνατότητα θα είχαν ήδη ταξιδέψει για την Τζέντα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια τελετής μνήμης για το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Λαμιώτης αστυνομικός υπηρετεί στο Ελληνικό προξενείο και πήγε στην εκδήλωση για να καταθέσει στεφάνι για λογαριασμό του Πρέσβη.

«Η ετήσια τελετή για τον εορτασμό του τέλους του Παγκοσμίου Πολέμου στο μη μουσουλμανικό νεκροταφείο της Τζέντα, την οποία παρακολούθησαν αρκετά προξενεία, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, ήταν ο στόχος επίθεσης σήμερα το πρωί, η οποία τραυμάτισε πολλούς ανθρώπους», ανέφερε το υπουργείο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ένας άγνωστος άνδρας συνελήφθη, σαν ύποπτος για τη ρίψη του εκρηκτικού πάνω από τον τοίχο του νεκροταφείο, ανέφερε η τοπική αστυνομία, ενώ το συμβάν διερευνάται σαν τρομοκρατική επίθεση.

 

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 11/11/2020

Κόσμος