Πολιτική

Ελληνοτουρκικά: Νέα προκλητική NAVTEX διατηρεί το Oruc Reis σε ελληνική υφαλοκρηπίδα

11.11.2020 | 18:18

Ακολουθώντας πιστά το πλάνο που έχει ήδη προαναγγείλει σχετικά με τη συνέχιση των σεισμικών ερευνών του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία εξέδωσε σήμερα, Τετάρτη, νέα NAVTEX με την οποία οι έρευνες του τουρκικού σκάφους παρατείνονται ως και τα μεσάνυχτα της 23ης Νοεμβρίου.

Με τη νέα τουρκική NAVTEX η Άγκυρα έχει… κόψει άλλη μία «φέτα» περιοχής που εισέρχεται – σαν τη μύτη ενός βέλους – μεταξύ των ανατολικών ακτών της Ρόδου και των αντικείμενων τουρκικών ακτών.

Η Αθήνα αντέδρασε με διάβημα διαμαρτυρίας στην Άγκυρα αλλά και με την προβλεπόμενη από τις διαδικασίες αντί- NAVTEX, τονίζοντας ότι το Oruc Reis βρίσκεται μέσα σε ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Παράλληλα, η Άγκυρα προχώρησε και στην προκλητική τακτική των υπερπτήσεων στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση στις Οινούσσες στα 26.000 πόδια.

Την ίδια ώρα, και ενώ ο Ερντογάν αποφάσισε να στείλει έστω και καθυστερημένα συγχαρητήριο μήνυμα στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έγινε γνωστό σήμερα ότι ίσως στο τελευταίο ταξίδι που θα κάνει ο Μάικ Πομπέο ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, πριν την αλλαγή ηγεσίας, να είναι στην Κωνσταντινούπολη, όχι για να συναντηθεί με τον ομόλογό του ή με τον Τούρκο πρόεδρο, αλλά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

 

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 11/11/2020

Πολιτική