Πολιτική

Παραδοχή Γεωργιάδη που έφερε αντιδράσεις – «Πέσαμε έξω» ως προς τη σφοδρότητα του ιού

11.11.2020 | 20:47

Φωτιές άναψε δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος συνέδεσε την έκρηξη του δεύτερου κύματος κορωνοϊού με το άνοιγμα του τουρισμού. Έντονη υπήρξε η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που αντιμετώπισε τις δηλώσεις του υπουργού ως ομολογία αποτυχίας, για να υπάρξει νέα τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη, που υποστήριξε ότι η δήλωσή του παρερμηνεύθηκε.

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει η παραδοχή του Άδωνι Γεωργιάδη ότι η κυβέρνηση έπεσε τελείως έξω όσον αφορά στη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος και άνοιξε τον τουρισμό και την οικονομία το καλοκαίρι υπολογίζοντας σε έναν… αδύναμο ιό, ο οποίος ωστόσο τελικά… μεταλλάχθηκε και μεταδόθηκε γρήγορα.

«Πέσαμε τελείως έξω και εμείς ως προς τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. (…) Η συγκέντρωση που στείλαμε το μυαλό μας είναι πώς θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία σκεπτόμενοι ότι έχουμε πέντε μήνες που μπορούμε να διορθώσουμε την οικονομική ζημία του Μαρτίου και του Απριλίου.»

Τις φιέστες του κ. Μητσοτάκη στη Σαντορίνη τις πληρώνει σήμερα όλη η Ελλάδα, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η παραδοχή του κ. Γεωργιάδη συνιστά πρωτοφανή και κυνική ομολογία αποτυχίας, ανευθυνότητας και ανικανότητας.»

Μετα τις αντιδράσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης διέψευσε ότι συνέδεσε το άνοιγμα του τουρισμού με την αύξηση των κρουσμάτων, λέγοντας ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επιμένει πως καμμία σχέση δεν είχε ο τουρισμός με τις εξελίξεις της πανδημίας, επιμένοντας ότι τα κρούσματα αυξήθηκαν μετά το πέρας του.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 11/11/2020

Πολιτική