Ελλάδα

Συγκλονιστικές εικόνες από την εντατική του «Παπανικολάου»

11.11.2020 | 20:18

Το MEGA μπήκε σήμερα στην εντατική μονάδα COVID του νοσοκομείου Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη, εκεί που δίνεται αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Οι εικόνες που καταγράφει η κάμερα συγκλονιστικές.

Θεσσαλονίκη ώρα μηδέν… Εδώ δίνεται η κρισιμότερη μάχη… εδώ γιατροί και νοσηλευτές σώζουν –με αυτοθυσία- ανθρώπινες ζωές…

Η κάμερα του mega και ο Θεολόγος Ηλιού με τον εικονολήπτη Αντώνη Μισιρλή τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα μπήκαν στην Α’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου.

Αυτή τη φορά… η εικόνα είναι διαφορετική από την εικόνα του Μαρτίου. Ασθενείς από 39 έως 60 ετών… ο ένας δίπλα στον άλλον.. ο καθένας δίνει τη δική του μάχη για τη ζωή.

Αυτοί η εικόνα δίνει την απάβτηση σε όποιον θεωρεί πως ο κορονοιος αφορά μόνο του άνω τον 65 ή μόνο όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Οι νοσηλεύτριες περιποιούνται τους ασθενείς. Για μέρες… 24 ωρες το 24ωρο.

Δεν έχουν δει τα μάτια τους ούτε το χαμόγελό τους. Ακούνε μόνο της φωνή τους  Και διαβάζουν το όνομά τους στην πλάτη της στολής
Η Ελένη… η Δέσποινα.

Την απόλυτη σιγή ταράσει μόνο ο ήχος των μηχανημάτων.

Σήμερα είναι μια ακόμα ημέρα νίκης για το νοσοκομείο Παπανικολάου… άδειασαν 3 ακόμα κλίνες από ασθνεις που αποσωληνώθηκαν… 4 κλίνες άδειες συνολικά.. από τις 18.

Ο κορωνοϊός σε αυτό το μέρος δεν κοιτάζει ηλικίες… Προν από λίγες μέρες ο Παναγιώτης, μόλις 23 ετών βγήκε νικητής… 10 μερόνυχτα πάλευε με τον αόρατο εχθρό.

Κάποιοι θα καταφερουν να μιλήσουν με τους δικους τους εστω με βιντεοκλήση. Καποιοι θα φυγουν από τη ζωη χωρις να τους πουν αντίο .

Πίσω από αυτές τις στολές… βρίσκονται οι άνθρωποι που μήνες τώρα αγωνιούν για τις ζωές των άλλων….τους έχουμε χαρακτηρίσει ήρωες.. εκείνοι όμως… νιώθουν περήφανοι μόνο όταν ένας ακόμα ασθενείς καταφέρει να βγει νικητής.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 11/11/2020

Ελλάδα