Ελλάδα

Κορωνοϊός: Rapid tests σε εκτροφείς μινκ στην Ελλάδα

11.11.2020 | 17:55 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Μίλτος Καρακουλάκης, υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκτροφέων, σχετικά με το θέμα που έχει ξεσπάσει γύρω από τα ζωάκια μινκ, που έφεραν μετάλλαξη του κορωνοϊού. Εκατομμύρια από αυτά θανατώθηκαν στη Δανία, ενώ αγωνία έχουν και οι εκτροφείς τους σε όλο τον κόσμο.

«Στο εκτροφείο που βρίσκομαι υπάρχουν περί τις 20.000 μινκ. Θα περάσουμε από τεστ. Την Πέμπτη στην περιοχή της Καστοριάς και την Παρασκευή στην περιοχή της Κοζάνης. Οπότε πιάνουμε όλη την εκτροφή. Όλοι θα περάσουν rapid tests. Το είχαμε ζητήσει αυτό από την αρχή. Οι εκτροφείς ψάχνουν να βρουν τρόπο να το κάνουν σε εβδομαδιαία βάση», σημείωσε ο κ. Καρακουλάκης.

«Τα ζώα δεν έχουν εξεταστεί στην Ελλάδα, αλλά ούτε και οι εξετάσεις και οι μελέτες που έκαναν στη Δανία είναι τεκμηριωμένες. Υπάρχει μια μεγάλη διαμάχη μεταξύ των κτηνιάτρων της ΕΕ, των κτηνιάτρων της Δανίας και των ειδικών του ΠΟΥ», συνέχισε ο ίδιος.

«Ο φόβος υπάρχει ότι μπορεί να χρειαστεί να θανατώσουμε τα ζώα, αλλά προέχει η υγεία. Αυτό που μας ηρεμεί κάπως είναι ότι όλοι οι κτηνίατροί μας διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κακή κλινική εικόνα μεταξύ των ζώων, τα οποία παρακολουθούνται επί καθημερινής βάσης, και αν υπάρξει το παραμικρό θα φανεί», κατέληξε ο κ. Καρακουλάκης.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 11/11/2020