Υγεία

Κορωνοϊός – Δημόπουλος στο MEGA: Η πρώτη ανάλυση των δεδομένων για το εμβόλιο είναι παραπάνω από ενθαρρυντική

11.11.2020 | 17:30

Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, σε ό,τι αφορά στο εμβόλιο αλλά και στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας με την τρομακτική αύξηση των κρουσμάτων.

«Η πρώτη ανάλυση των δεδομένων για το εμβόλιο είναι παραπάνω από ενθαρρυντική. Το εμβόλιο της γρίπης έχει αποτελεσματικότητα 60-70%. Άρα αυτό που διαβάσαμε για αποτελεσματικότητα 90% είναι πέρα από κάθε προσδοκία. Αν ισχύει αυτό, με τον εμβολιασμό του μισού πληθυσμού της Ελλάδας θα πετύχουμε ουσιαστική κάμψη της πανδημίας και μπορούμε να ελπίζουμε σε εκρίζωσή της», σημείωσε ο κ. Δημόπουλος.

«Τις τελευταίες βδομάδες βλέπουμε εκθετική αύξηση με ταχεία διασπορά του ιού στην κοινωνία. Αυτό κάνει σχεδόν αδύνατη την ιχνηλάτηση και την απομόνωση των κρουσμάτων. Παράλληλα αυξάνεται και ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία σε μονάδες κορωνοϊού, αλλά και ασθενών που θα χρειαστούν νοσηλεία σε ΜΕΘ. Αυτά δημιουργούν πίεση στο σύστημα υγείας δεδομένου ότι πρέπει να καλυφθούν και οι υπόλοιποι ασθενείς», ανέφερε ο ίδιος μιλώντας για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα.

«Καταβάλλεται προσπάθεια όχι μόνο στη δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ αλλά και στελέχωσής τους. Υπάρχουν γραφειοκρατικές διαδικασίες μέσω των οποίων εξασφαλίζεται η διαφάνεια στις επιλογές, αλλά δημιουργούν καθυστέρηση», κατέληξε ο κ. Δημόπουλος.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 11/11/2020

Υγεία