Ελλάδα

Τηλεκπαίδευση: Με προβλήματα το «ηλεκτρονικό» κουδούνι

09.11.2020 | 17:04

Το «ηλεκτρονικό κουδούνι» για γυμνάσια και λύκεια χτύπησε στις 8 το πρωί. Στο τέλος της δεύτερης ώρας όμως μαθητές και γονείς ενημερώθηκαν ότι το σύστημα τηλεκπαιδευσης έπεσε.

Οι μαθητές προσπαθούσαν από νωρίς να μπουν στην πλατφόρμα, ωστόσο, σε πολλές περιοχές της χώρας η πρόσβαση ήταν αδύνατη.

Πανευρωπαϊκό το κρασάρισμα της πλατφόρμας δήλωσε η υφυπουργός παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Την παραίτηση της υπουργού παιδείας ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να χαρακτηρίζει αστείο.

«Το μόνο που είναι αστείο, κ. Πέτσα είναι οι γελοίες δικαιολογίες για να καλύψετε το νέο φιάσκο Κεραμέως» ήταν η απάντηση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τις βεβαιώσεις κυκλοφορίας ανήλικου μαθητή στα χέρια και με μήνυμα με τον κωδικό 4 στο 13033 πήγαν τα παιδιά τους στα δημοτικά σχολεία οι γονείς.

Μια δύσκολη νέα αβέβαιη πραγματικότητα ξεκίνησε σήμερα για αρκετούς γονείς που μπήκαν σε αναστολή από τη δουλειά τους. Θα βρίσκονται στο σπίτι μαζί με τα παιδιά τους που θα κάνουν μάθημα διαδικτυακά.

Η Δήμητρα Παπακωνσταντίνου είναι μητέρα μαθήτριας Γυμνάσιου και από το Σάββατο είναι σε αναστολή από το φροντιστήριο ξένων γλωσσών όπου εργαζόταν.

Η Μαρία Νικολάου είναι μητέρα μαθητών στο δημοτικό και στο Λύκειο. Από το Σάββατο και εκείνη και ο σύζυγος της είναι σε αναστολή.

Τα μαθήματα στα νηπιαγωγεία τα δημοτικά και τα σχολεία ειδικής αγωγής συνεχίζονται δια ζώσης.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 09/11/2020

Ελλάδα