Ελλάδα

Κορωνοϊός: Συναγερμός στον Ευαγγελισμό με 20 κρούσματα σε εργαζόμενους και ασθενείς – Στα όριά του το ΑΧΕΠΑ

09.11.2020 | 20:06 Eνσωμάτωση

Το πιο κρίσιμο στοίχημα είναι οι αντοχές του συστήματος υγείας που δοκιμάζονται διπλά καθώς τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας βλέπουν τις κλινικές τους να γεμίζουν και να ξεμένουν από διαθέσιμα κρεβάτια, ενώ «χτυπιούνται» και από το γεγονός ότι βρίσκονται θετικοί στον ιό και οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής. Στον Ευαγγελισμό, ένα από τα πιο μάχιμα νοσοκομεία της χώρας, που σήμερα εφημερεύει, ολόκληρες κλινικές δεν θα ενταχθούν στην εφημερία απόψε καθώς έχουμε κρούσματα τόσο σε γιατρούς όσο και σε νοσηλευτές και σε ασθενείς.

Συναγερμός έχει σημάνει στον Ευαγγελισμό λόγω μεγάλης διασποράς κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε ασθενή η οποία νοσηλευόταν στην Ορθοπεδική κλινική, διαπιστώθηκαν 10 κρούσματα σε εργαζόμενους και περίπου άλλα 10 σε ασθενείς.

Έτσι μετά από αυτή την εξέλιξη, εκτάκτως η Ορθοπεδική και η Νευροχειρουργική βγήκαν εκτός εφημερίας.

Ωστόσο, υπάρχουν φόβοι για διασπορά και στη Γναθοχειρουργική καθώς και στην Πλαστική Χειρουργική (που εφημερεύουν κανονικά από τις 14:30), οι οποίες συστεγάζονται λόγω συγχωνεύσεων με τις προαναφερόμενες. Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται και το θέμα χειρίζεται η Α ΥΠΕ.

60 νέες εισαγωγές στην τελευταία εφημερία του ΑΧΕΠΑ

Το μισό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ έχει παραδοθεί σε περιστατικά κορωνοϊού. Στην τελευταία εφημερία του ΑΧΕΠΑ την Παρασκευή, μέσα σε λίγες ώρες είχαμε 60 εισαγωγές.

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν φτάσει στα όριά τους, ενώ όπως αναφέρουν δεν πιστεύουν σε άμεση αποσυμπίεση του συστήματος.

Λοιμωξιολόγοι της πρώτης γραμμής αναφέρουν ότι σε ό,τι αφορά στους ασθενείς μεταξύ 50-70 ετών, πάνω από 70% έχουν κολλήσει από τα παιδιά τους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/11/2020