Ελλάδα

Κορωνοϊός: Crash test η πρώτη εργάσιμη ημέρα της καραντίνας

09.11.2020 | 13:16

Crash test αποτελεί η σημερινή πρώτη εργάσιμη ημέρα της καραντίνας.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους την αστυνομική ταυτότητά τους ή διαβατήριο καθώς και βεβαίωση κίνησης σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Πρεμιέρα με προβλήματα είχαμε για την τηλεκπαίδευση, ενώ επιφυλακτικοί είναι οι λοιμωξιολόγοι για το πότε θα δούμε τα μέτρα να αποδίδουν.

Με λιγοστά αυτοκίνητα στους δρόμους ξεκίνησε η πρώτη εργάσιμη ημέρα με καραντίνα. Όπως φαίνεται στα πλάνα από το Drone του MEGA, οι οδικές αρτηρίες του Φαλήρου, του Πειραιά και της Εθνικής Οδού στον Κηφισό δεν θύμιζαν σε τίποτε τις προηγούμενες ημέρες.

Οι περισσότεροι πολίτες δείχνουν να έχουν συμμορφωθεί και κυκλοφορούν μόνο οι οδηγοί που έχουν την απαραίτητη άδεια μετακίνησης. Άλλωστε τα δεκάδες μπλόκα της Aστυνομίας που βρίσκονται σε όλη την Αττική δεν αφήνουν περιθώρια παραβίασης των κανόνων.

Αυστηροί έλεγχοι διενεργούνται και στα διόδια.

Στην Πάτρα, ομάδα Ρομά βγήκε στους δρόμους και άναψε φωτιές. Με την επέμβαση της Aστυνομίας και της Πυροσβεστικής αποχώρησαν μετά από λίγο.

Το ερώτημα όμως που βρίσκεται στα χείλη όλων είναι πότε θα επανέρθει η κανονικότητα, πότε θα τελειώσει το δεύτερο lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες εάν μειωθούν σημαντικά τα κρούσματα πρώτα θα ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει το λιανεμπόριο καθώς και τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.

Όσον αφορά την εστίαση είναι πολύ πιθανό να παραμείνει κλειστή και τις ημέρες των Χριστουγέννων. Όλα αυτά βέβαια θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 09/11/2020

Ελλάδα