Καιρός

Με βροχές και καταιγίδες οι επόμενες μέρες

09.11.2020 | 14:03

Βροχερό το σκηνικό του καιρού στη νότια νησιωτική χώρα, με βροχές και καταιγίδες.

Παράλληλα οι άνεμοι στα πελάγη και ειδικότερα στο Αιγαίο θα ενισχυθούν σε ισχυρές εντάσεις μέχρι 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Ας ξεκινήσουμε με την Τρίτη, με τοπικές βροχές γενικά μικρής διάρκειας στην ανατολική Θεσσαλία, και Στερεά, στις Σποράδες και την Εύβοια.

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε βροχές και καταιγίδες , με τα φαινόμενα να είναι περισσότερο έντονα συγκριτικά με τις υπόλοιπες περιοχές, όπου θα είναι ασθενείς έως μέτριας έντασης οι βροχές και τοπικές. Στην υπόλοιπη χώρα τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγάλα,
ενώ κατά περιόδους θα αναπτυχθούν και παροδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε μικρή πτώση στα βόρεια, με 18 βαθμούς Κελσίου, 17-19 στα ανατολικά ηπειρωτικά, 23 στη δυτική Ελλάδα και 21-24 οι μέγιστες στα νησιά του Αιγαίου. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο , ενισχύονται και πάλι σε πολύ ισχυρές εντάσεις 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις, ενώ το μεσημέρι ίσως ψιχαλίσει για λίγο στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία από 13-20, με τις μέγιστες στα δυτικά του νομού και βοριάδες 5-6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.

Αρκετή ηλιοφάνεια προβλέπεται στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη, ωστόσο κατά διαστήματα θα αναπτύσσονται παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 8-18 βαθμούς, με βοριάδες 3-4 και στα ανοιχτά του Θερμαϊκού 5 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες , την Τετάρτη στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στο νότιο Αιγαίο προβλέπονται τοπικές βροχές. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα, 16-18 στα βόρεια και ανατολικά και μέχρι 23 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Το βόρειο ρεύμα θα διατηρηθεί ισχυρό, μέχρι 7-8 μποφόρ, φαίνεται όμως μια τάση εξασθένησης τη
νύχτα της Τετάρτης.

Κλείνοντας, την Πέμπτη, μέχρι το μεσημέρι –απόγευμα τοπικές βροχές αναμένονται στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στην Εύβοια και την Κρήτη, με τα όποια φαινόμενα μέχρι το βράδυ να σταματάνε. Ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις περιμένουμε στην υπόλοιπη χώρα, με την θερμοκρασία το μεσημέρι να μην αλλάζει σημαντικά, 16-17 βαθμούς στα βόρεια και ανατολικά και 21-22 στις υπόλοιπες περιοχές, βοριάδες στα πελάγη εντάσεως 5- 6 και το πρωί 7 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 09/11/2020

Καιρός