Ελλάδα

Αυξημένη η κίνηση στους δρόμους, παρά το lockdown

09.11.2020 | 20:03

Μόλις για ... 48ωρες από την έναρξη της καραντίνας φαινεται πως έμειναν άδειοι οι δρόμοι του λεκανοπεδίου, καθώς από νωρίς σήμερα το πρωί οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας είχαν πάλι κίνηση.

Παρά το lockdown και τα περιοριστικά μέτρα, η κίνηση σε κάποια σημεία θύμιζε κάτι από τις προηγούμενες ημέρες.

Η κίνηση στο οδικό δίκτυο της Αττικής ήταν αυξημένη σε ποσοστό 35% συγκριτικά με την πρώτη εργάσιμη μέρα του πρώτου lockdown τον Μάρτιο όπως κατέγραψε και το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής. Ενας από τους λόγους για την αυξημένη κυκλοφορία είναι ότι τα δημοτικά σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί παραμένουν ανοιχτοί.

Κανονικά λειτούργησαν και οι λαϊκές αγορές με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ενώ κίνηση υπήρχε και στα κρεοπωλεία και τα μανάβικα.

Άδεια ταξί και λεωφορεία

Κι ενώ το προηγούμενο διάστημα οι εικόνες συνωστισμού κυριαρχούσαν σε πολλα δρομολόγια λεωφορείων, σήμερα οι επιβάτες ήταν λιγοστοί.

Και τα περισσότερα ταξί στις πιάτσες περίμεναν για ώρες μια κούρσα.

Σαρωτικοί έλεγχοι, δεκάδες μπλόκα

Με την κίνηση στους δρόμους της Αττικής να είναι ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες οι έλεγχοι της Αστυνομίας έχουν αυξηθεί κατά 20-30% προκειμένου να υπάρξει συμμόρφωση στα μέτρα.

Οι αστυνομικοί ελέγχουν οδηγούς, πεζούς, επιβάτες λεωφορείων.

Το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν συνολικά 113.757 έλεγχοι σε ολόκληρη την επικράτεια και βεβαιώθηκαν 1.444 πρόστιμα των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας και 1433 πρόστιμα για μετακίνηση χωρίς sms ή τα απαραίτητα έγγραφα.  Οι έλεγχοι της αστυνομίας θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς σε όλους τους δρόμους και τις κεντρικές αρτηρίες.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 09/11/2020

Ελλάδα