Ελλάδα

Ερήμωσε η χώρα μετά το lockdown

07.11.2020 | 19:57

Από τις 6 το πρωί ξεκίνησε η εφαρμογή του lockdown που θα κρατήσει τουλάχιστον έως τις 30 Νοεμβρίου.

Η αντίθεση μέσα σε μόλις λίγες ώρες. Χθες το βράδυ οι δρόμοι της πρωτεύουσας μετατράπηκαν σε έναν απέραντο χώρο στάθμευσης με τους οδηγούς καθηλωμένους στο τιμόνι για πολλές ώρες θέλοντας να κάνουν την τελευταία βόλτα τους πριν το επιβολή lockdown.

Τελείως διαφορετικοί η εικόνα το πρωί. Έρημη πόλη η Αθήνα. Σύνταγμα, Βασιλίσσης Σοφίας, Φιλελλήνων, Ερμού. Ελάχιστα αυτοκίνητα στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας. Το lockdown έκλεισε για δεύτερη φορά τους Αθηναίους στα σπίτια τους.

Αυστηρά μέτρα

Η ζωή μας άλλαξε και πάλι θυμίζοντας τους ρυθμούς του περασμένου Μαρτίου. Τα μέτρα που ισχύουν μεταξύ άλλων είναι:

– Η υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο στους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς χώρους.

– Αποστολή sms στο 13033 για οποιαδήποτε μετακίνηση

Οι περισσότερες επιχειρήσεις λιανικής πώλησης κατέβασαν εκτός από:

– Καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, φούρνοι)

– Καθαριστήρια

– Περίπτερα

– Φαρμακεία

– Πρατήρια καυσίμων,

– Υπηρεσίες υγείας

– Pet shops

Ταλαιπωρία και απέραντο μποτιλιάρισμα

Απίστευτη ταλαιπωρία και ατέλειωτες ουρές χθες τους δρόμους της Αθήνας. Οι οδηγοί μπλοκαρίστηκαν σε όλο το Λεκανοπέδιο θέλοντας να κάνουν την τελευταία βόλτα τους πριν το γενικό απαγορευτικό.

Κάποιοι κατάφεραν να φθάσουν στον πεζόδρομο της Ερμού για τις αγορές τους πριν τα καταστήματα βάλουν λουκέτο για τις επόμενες 30 ημέρες.

Μετά τα μεσάνυχτα έκαναν την εμφάνισή τους και τα πρώτα μπλόκα της αστυνομίας.

Αυξημένη ήταν η κίνηση και στις δύο Εθνικές οδούς. Από τα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας πέρασαν τουλάχιστον 118 χιλιάδες αυτοκίνητα.

Καραντίνα δίχως στέγη

Μακριά από τα φώτα και τα εμπορικά καταστήματα, στις σκοτεινές γωνιές της Αθήνας σαν σκιά μία άστεγη ηλικιωμένη τακτοποιεί τα πράγματά της στο πλακόστρωτο. Εκεί θα βγάλει τη νύχτα.

Δεν γνωρίζει τι θα πει καραντίνα. Δεν θα προφυλαχθεί από τον θανατηφόρο ιό. Η μόνη της σκέψη πριν πλαγιάσει ανάμεσα στις κολώνες του κτηρίου είναι να δώσει λίγους σπόρους στο περιστέρι που την ακολουθεί.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 07/11/2020

Ελλάδα