Υγεία

Ανεξέλεγκτη η πορεία της πανδημίας στη χώρα – Στα όριά του το σύστημα υγείας

07.11.2020 | 13:18 Eνσωμάτωση

2448 νέα κρούσματα, 14 νέοι θάνατοι και 196 διασωληνωμένοι είναι οι αμείλικτοι αριθμοί της εικόνας που παρουσιάζει η χώρα το τελευταίο 24ωρο. Μια εικόνα εκρηκτική σε ό, τι αφορά την διασπορά του ιού στην κοινότητα, άκρως ανησυχητική για την εκθετική αύξηση των διασωληνωμένων αλλά και πέρα για πέρα θλιβερή καθώς οι νεκροί έφτασαν τους 719.

Ανεξέλεγκτη παραμένει η πορεία της πανδημίας, με τη χώρα μας να πληρώνει βαρύ τίμημα καθώς τις τελευταίες ώρες άλλοι 14 ασθενείς κατέληξαν. Από την αρχή της πανδημίας, στη μαύρη λίστα με τα «θύματα» του κορωνοϊού υπάρχουν τα ονόματα 719 ασθενών.

Οι δυσοίωνες εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων συνδέονται άμεσα με την ορμητική ροή των ασθενών που χρήζουν νοσηλείας, οδηγώντας τα νοσοκομεία κοντά στα όριά τους.
Χαρακτηριστικά, χθες, οι νοσηλευόμενοι «σκαρφάλωσαν» στους 1.854, με τους 234 να καταλαμβάνουν κλίνες ΜΕΘ.

Η εξάπλωση της πανδημίας τρομάζει. Το περασμένο 24ωρο, επιβεβαιώθηκαν 2.448 νέες μολύνσεις. Στην Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 683 κρούσματα και 492 στην Αττική. Οι προβλέψεις των ειδικών για τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων, σοκάρουν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ηλικιακή ομάδα 19-39 εξακολουθεί να οδηγεί την πανδημία στη χώρα μας. Αν και οι νέοι νιώθουν άτρωτοι, ο φονικός ιός δεν κάνει εξαιρέσεις. Είναι ενδεικτικό πως, ένας άνδρας μόλις 27 ετών νοσηλεύεται στο Αττικό νοσοκομείο με βαριά κλινική εικόνα. Ανησυχητική, ωστόσο, παραμένει η αύξηση των διαγνώσεων στις ηλικίες 65 και πάνω, που είναι οι πλέον ευάλωτες, με τους σαραντάρηδες να αποτελούν την ηλικιακή ομάδα με τη δεύτερη μεγαλύτερη θνητότητα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 07/11/2020