Κόσμος

Τρομάζει το μένος του κορωνοϊού σε όλο τον πλανήτη

06.11.2020 | 13:34 Eνσωμάτωση

Παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ νέων κρουσμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μόνο χθες στη χώρα καταγράφηκαν περισσότερα από 121.000 νέα κρούσματα καταρρίπτοντας το ρεκόρ που είχε καταγραφεί μόλις μια ημέρα πριν.

Χιλιάδες Αμερικανοί περίμεναν ώρες σε ουρές χιλιομέτρων για να κάνουν τεστ.

Ένα κρούσμα κορωνοϊού κάθε μισό λεπτό καταγράφεται στο Παρίσι

Στη Γαλλία ένα κρούσμα κορωνοϊού κάθε μισό λεπτό καταγράφεται στο Παρίσι. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 58.046 νέα κρούσματα με τον υπουργό Υγείας να προειδοποιεί ότι εάν τα μέτρα του lockdown δεν τηρηθούν πιστά, οι εντατικές δεν θα μπορούν να δεχθούν νέους ασθενείς στα μέσα Νοεμβρίου.

Κοντά σε νέο lockdown η Ιταλία

Όλο και πιο κοντά σε νέο lockdown βρίσκεται η Ιταλία όπου χθες καταγράφηκαν περισσότερα από 34.000 νέα κρούσματα. Ήδη 16 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν υπό αυστηρούς περιορισμούς στις πέντε «κόκκινες» ζώνες στο Βορρά και στην Καλαβρία στο Νότο.

Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ αρνητών της πανδημίας και αστυνομικών στη Βρετανία

Σε σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ αρνητών της πανδημίας και της αστυνομίας κατέληξε η πορεία με τίτλο «Ένα εκατομμύριο μάσκες» στο Λονδίνο, την ώρα που τα κρούσματα καθημερινά ξεπερνούν τις 20.000.

Κάποιοι φορούσαν μάσκες – σύμβολο των Anonymous, κανείς μάσκα για να προστατευτεί από τον κορωνοϊό. Η αστυνομία έκανε 104 συλλήψεις.

Γεμάτα τα νοσοκομεία στο Βέλγιο

Ασφυκτικά γεμάτα είναι τα νοσοκομεία στο Βέλγιο όπου χθες καταγράφηκαν περισσότερα από 11.000 κρούσματα κορωνοϊού.

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες Βέλγοι ασθενείς διακομίστηκαν με ελικόπτερα σε νοσοκομεία της Γερμανίας.

Περισσότερα από 27.000 κρούσματα σε μία ημέρα στην Πολωνία

Στην Πολωνία, περισσότερα από 27.000 νέα κρούσματα καταγράφηκαν μόνο χθες ενώ το σύστημα υγείας φαίνεται πως έχει ξεπεράσει τα όριά του.

15 ώρες χρειάστηκε να περάσει στο ασθενοφόρο ασθενής που δυσκολευόταν να αναπνεύσει λόγω της αδυναμίας νοσοκομείου της πρωτεύουσας να τον δεχθεί.

Διαμαρτυρία κατά των μέτρων στη Σλοβενία

Διαμαρτυρία κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό και στη Σλοβενία των 2 εκατομμυρίων κατοίκων όπου μόνο χθες καταγράφηκαν περισσότερα από 1.600 κρούσματα.

Εκατοντάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο στην πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα και πέταξαν μπουκάλια, βαρελότα και πέτρες στους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα, σπρέι πιπεριού και κανόνια νερού. Αρκετοί τραυματίστηκαν ενώ έγιναν δεκάδες προσαγωγές.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 06/11/2020