Ελλάδα

Τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού – Στα πόσα κρούσματα θα αρθεί το lockdown

06.11.2020 | 13:11

Στο ρυθμό της πανδημίας όλη η χώρα, και το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την εφαρμογή των μέτρων και τους σχετικούς ελέγχους, οι οποίοι θα είναι συνεχείς και αυστηροί.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης δήλωσε ότι Αστυνομία θα είναι μέρα – νύχτα στους δρόμους για να βοηθήσει στην εφαρμογή των μέτρων, αλλά και να κάνει συνεχώς αυστηρούς ελέγχους.

Ο εχθρός είναι οι συναθροίσεις και οι συγκεντρώσεις και απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην επιτρέψει τέτοια φαινόμενα, προκειμένου αυτό το lockdown να είναι όσο πιο σύντομο γίνεται.

Ο κ. Χρυσοχοίδης ξεκαθάρισε παράλληλα ότι οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου δεν θα γίνουν όπως τα προηγούμενα χρόνια, όπως δεν γιορτάσαμε φέτος τις εθνικές εορτές και το Πάσχα.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown τονίζοντας ότι η περίοδος που μπορούσαμε να συμβιώνουμε με τον ιό ήταν ο Σεπτέμβρης όταν είχαμε 200 με 400 κρούσματα, και άρα φαίνεται ότι θα πρέπει να φτάσουμε σε αυτά τα επιδημιολογικά επίπεδα για να «ξεκλειδώσει» η χώρα.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 06/11/2020

Ελλάδα