Ελλάδα

Οι απόψεις των πολιτών για το τι οδήγησε στο lockdown

06.11.2020 | 20:21

Άλλοι αποδίδουν ευθύνες στην πολιτεία και τους συνωστισμούς σε λεωφορεία και τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς, ενώ άλλοι παραδέχονται πως και οι πολίτες σε κάποιες περιπτώσεις συνωστιστήκαμε, κάποιοι έκαναν πάρτι, συγκεντρώσεις εν μέσω πανδημίας και σε γενικές γραμμές δεν τηρήσαμε και τόσο ευλαβικά τα μέτρα.

«Δεν πήραμε μέτρα πολύ νωρίς, δηλαδή τη μάσκα έπρεπε να την εφαρμόσουν από την αρχή»… «έπρεπε να είχαν παρθεί τα μέτρα νωρίτερα»… «Σίγουρα όσον αφορά τα γηροκομεία σίγουρα όντως δεν υπήρχαν έλεγχοι»… «Όταν τα σχολεία είναι ανοιχτά τα παιδιά παίζουν το ένα με το άλλο και είναι πιο εύκολο να μεταδώσουν το ένα με το άλλο»… «Δεν φορούσαμε μάσκα παντού, τώρα ξαφνικά πρέπει να φορούμε μάσκα και γενικά μπορούσαμε να πάμε σε νησιά, να πάμε διακοπές και από άλλες χώρες» αναφέρουν οι πολίτες ως πιθανότερα αίτια για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Για κάποιους συμπολίτες μας, ο τουρισμός εκτός από συνάλλαγμα έφερε και.. κρούσματα.  «Ο τουρισμός έπαιξε ρόλο και το γεγονός πως αυτός ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα»… «Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τότε που άνοιξαν τα σύνορα»… «Γιατί δεν είπαμε ο καθένας στη χώρα του; Σιγά την οικονομία, σιγά τα λεφτά που μαζέψαν το καλοκαίρι, γιατί; τσούλησε η αγορά;»… «Χρήματα για ΜΕθ, πιο αυστηρά μέτρα το καλοκαίρι, ε, αυτά..» προσθέτουν.

«Τα μέσα μεταφοράς είναι πασιφανές πως αυτό είναι ζήτημα το άλλο είναι η συγκέντρωση νέων»… «Πρέπει να έρχονται πιο συχνά τα λεωφορεία ώστε να έχουν λιγότερα άτομα και να υπάρχει λιγότερος κίνδυνος»… «Θεωρώ ότι δεν προσέξαμε όσο έπρεπε, αλλά είναι και γενικά ένας ιός που μεταδίδεται αρκετά εύκολα και δεν μπορείς να προβλέψεις πως θα εξελιχθεί»… «Εμείς δεν έχουμε μυαλό… δεν τηρήσαμε αυτά που μας λένε. Αν το κάναμε από την αρχή και με συνέπεια δεν θα είχαμε πρόβλημα» υπογραμμίζουν άλλοι.

Οποιες κι αν είναι οι αιτίες, η ευχη ειναι μια, να τελείωσει γρήγορα ο εφιάλτης.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 06/11/2020

Ελλάδα