Ελλάδα

Νέα μέτρα στα σχολεία: Τι ισχύει για απουσίες και τηλεκπαίδευση

06.11.2020 | 13:26

Απουσίες θα παίρνουν από την ερχόμενη εβδομάδα όσοι μαθητές γυμνασίων και λυκείων δεν θα δηλώνουν ‘’παρών ‘’στις νέες διαδικτυακές τάξεις τους

Την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί δεν θα χτυπήσει το κουδούνι όμως την ίδια ώρα μαθητές και εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται μπροστά στους υπολογιστές τους για την έναρξη του διαδικτυακού μαθήματος.

Πονοκέφαλο προκαλεί η τηλεκπαιδεύση σε οικογένειες μαθητών που θα χρειάζονται περισσότερους από έναν υπολογιστές είτε για τηλεμαθήματα είτε για τηλεργασία στη διάρκεια του lockdown.

Πριν καν ξεκινήσουν τα τηλεμαθήματα έχουν αρχίσει να εμφανίζονται αρκετά προβλήματα.

Το πανελλήνιο σχολικό δίκτυο έχει ενημερώσει τα σχολεία για τον περιορισμό που θα υπάρξει στις ταυτόχρονες τηλεδιασκέψεις λόγω της ταχύτητας σύνδεσης του διαδικτύου.

Στα περισσότερα σχολεία δεν υπάρχουν υποδομές για τηλεμαθήματα και οι εκπαιδευτικοί θα υποχρεωθούν να τα κάνουν από τα σπίτια τους με όσες δυσκολίες αυτό συνεπάγεται.

Ανοιχτά θα παραμείνουν νηπιαγωγεία δημοτικά και ειδικά σχολεία .

Η μετακίνηση των μικρών παιδιών από και προς το σχολείο θα μπορεί να γίνει με συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα με μήνυμα 4 στον αριθμό 13033 ( ΤΡΥΠΗΜΑ)

Όλες οι υπόλοιπες δημόσιες και ιδιωτικές εκπαιδευτικές δομές θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση ενώ την ίδια δυνατότητα θα έχουν φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών στο διάστημα αναστολής της λειτουργίας τους

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 06/11/2020

Ελλάδα