Ελλάδα

Κορωνοϊός: Τι ισχύει για τα σχολεία από Δευτέρα – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

06.11.2020 | 13:24 Eνσωμάτωση

Τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτά σε αυτό το lockdown, σε αντίθεση με τα γυμνάσια, τα λύκεια και τα φροντιστήρια που από Δευτέρα θα είναι κλειστά. Στα σχολεία ειδικής αγωγής, επίσης, η εκπαίδευση για όλες τις βαθμίδες θα γίνεται με φυσική παρουσία.

Σήμερα, μετά το τέλος του μαθήματος, οι μαθητές θα λάβουν βεβαίωση ότι φοιτούν στο σχολείο που βρίσκονται και στην οποία θα αναγράφεται και η διεύθυνση κατοικίας τους.

Οι γονείς προκειμένου να μπορούν να μεταφέρουν τα παιδιά τους προς και από το σχολείο θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους την βεβαίωση και να έχουν στείλει sms με τον κωδικό 4, ή να έχουν μαζί τους το αντίστοιχο έγγραφο.

Για τα λύκεια και τα γυμνάσια τα μαθήματα θα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης, η οποία θα είναι υποχρεωτική και η ύλη θα προχωράει κανονικά, με πλήρες καθημερινό ωράριο. Αυτό θα συμβεί και με μαθητές δημοτικού που οι ίδιοι ή κάποιο μέλος τη οικογένειάς τους ανήκουν σε ευπαθή ομάδα, αφού έχουν βέβαια προσκομίσει τη σχετική ιατρική βεβαίωση.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 06/11/2020