Ελλάδα

Κορωνοϊός: 12 μήνες φυλάκιση στην καθηγήτρια που αρνήθηκε να φορέσει μάσκα στο σχολείο

04.11.2020 | 21:35 Eνσωμάτωση

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή η καθηγήτρια που αρνείτο να βάλει μάσκα μέσα στην τάξη και ειρωνευόταν τους μαθητές της.

Καθισμένη στο εδώλιο και φορώντας μάσκα, η καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Υμηττού δεν έπεισε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή για μη τήρηση των μέτρων πρόληψης για την πανδημία του κορωνοϊού και για διατάραξη της λειτουργίας του σχολείου.

«Έκανα διαλείμματα… μάσκας»

Επικαλούμενη ιατρικούς λόγους αλλά και το εκπαιδευτικό της καθήκον, η καθηγήτρια ισχυρίστηκε πως τηρούσε τα μέτρα αλλά επέκτεινε το διάλειμμα μάσκας λίγο παραπάνω.

Η κατηγορούμενη δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από δικαστές και εισαγγελέα, που της ζητούσαν να προσδιορίσει χρονικά την ώρα των διαλειμμάτων, με την καθηγήτρια να μη δίνει σαφή απάντηση και τον εισαγγελέα να ζητάει την ενοχή της.

«Να πάει φυλακή δέκα ημέρες»

Αίσθηση προκάλεσε η πρόταση του εισαγγελέα να πάει φυλακή η καθηγήτρια για… δέκα ημέρες για να συνειδητοποιήσει, όπως είπε, τι έχει κάνει. Η πρότασή του δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο και τελικά χορηγήθηκε στην κατηγορούμενη τριετή αναστολή στο σύνολο της ποινής.

Την ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησης από τους πολίτες τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας μήνυμα στους αρνητές του ιού.

Η καθηγήτρια άσκησε έφεση στην καταδικαστική απόφαση.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 04/11/2020