Ελλάδα

Κορωνοϊός: To παραληρηματικό κήρυγμα ιερέα-αρνητή στη Θεσσαλονίκη

03.11.2020 | 13:27 Eνσωμάτωση

Ιερέας στο κυριακάτικο κήρυγμα στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης επιδόθηκε σε... ρεσιτάλ συνωμοσιολογίας ενώ άφησε να εννοηθεί πως ο φονικός σεισμός στην Σάμο ήταν κάτι σαν θεϊκή παρέμβαση.

Την ώρα που ο εφιάλτης του κορωνοϊού έχει απλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, με 1.200.000 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τώρα, ο πατέρας Αντώνιος στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης στο κήρυγμά του χαρακτήρισε τον κορωνοϊό «διαβολοϊό» και την πίστη «διωκόμενη» λόγω της πανδημίας.

Στο κήρυγμά του ο πατέρας Αντώνιος επικαλέστηκε διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, αλλά και fake news δίνοντας μάλιστα πεδίο ακόμα και στο αφήγημα πως συγγενείς ατόμων που έχασαν την ζωή τους, πληρώνονται για να δεχθούν να κατοχυρωθεί ως αιτία θανάτου ο κορωνοϊός.

Κι όμως, ο ιερέας της Θεσσαλονίκης δεν έμεινε μόνο σ’ αυτό. Άφησε να εννοηθεί πως ο πρόσφατος φονικός σεισμός στη Σάμο, που έχασαν τη ζωή τους δύο παιδιά 15 και 17 ετών, ήταν κάτι σαν θεϊκή τιμωρία ή παρέμβαση, όπως είπε.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια του εικοσάλεπτου παραληρήματος του τάσσεται κατά των προστατευτικών μασκών, των μοριακών τεστ για τον κορωνοϊό και φυσικά κατά του εμβολίου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 03/11/2020