Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για γενικό lockdown στη χώρα

03.11.2020 | 13:12 Eνσωμάτωση

Η κατάσταση με τα αυξημένα κρούσματα έχει θορυβήσει την κυβέρνηση ενώ και ο Στέλιος Πέτσας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός ολικού lockdown εάν τα υπάρχοντα μέτρα δεν αποδώσουν.

Μετά την χθεσινή ψυχρολουσία για Θεσσαλονίκη και Σέρρες όπου ανακοινώθηκε τοπικό lockdown, σήμερα Τρίτη, κυβερνητικά στελέχη αλλά και λοιμωξιολόγοι άρχισαν να λένε… φωνακτά για την πιθανότητα ενός καθολικού lockdown στην Ελλάδα.

Η ανησυχία και ο προβληματισμός για την εξέλιξη της πανδημίας είναι έκδηλη καθώς η διασπορά είναι τεράστια και απλώνεται σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, ενώ τα δεδομένα αλλάζουν δραματικά ακόμη και μέσα σε λίγες ώρες για ορισμένες περιοχές με τεράστιο επιδημιολογικό φορτίο.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τις επόμενες 7-10 ημέρες σύμφωνα με την κυβέρνηση, από σήμερα που έχουν αρχίσει και τα νέα μέτρα. Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν αν τα μέτρα που ελήφθησαν σήμερα θα αποδώσουν ή αν ο κορωνοϊός οδηγεί σε ασφυξία το Σύστημα Υγείας.

Την εβδομάδα που διανύουμε θα έχουμε ακόμα αυξημένα κρούσματα, σύμφωνα με τους επιδημιολόγους. Ωστόσο από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται, αν τα μέτρα αποδώσουν, να παρατηρηθεί πτώση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, πριν φτάσουμε στο γενικό lockdown είναι πιθανό να έρθει η καθολική απαγόρευση μετακίνησης πληθυσμών από νομό σε νομό, ή η απαγόρευση κυκλοφορίας πριν τις 12 το βράδυ που ισχύει στην Αττική.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 03/11/2020