Ελλάδα

Αττική – Κορωνοϊός: Διάχυτος ο φόβος στο Λεκανοπέδιο – Ατελείωτες ουρές για «γρήγορα» τεστ

02.11.2020 | 20:10 Eνσωμάτωση

Στην Αττική, που συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο πληθυσμό της χώρας και η ανησυχία χτυπάει κόκκινο, Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνεχίζουν να κάνουν γρήγορα τεστ στις γειτονιές, σήμερα σειρά είχε η περιοχή του Αγίου Δημητρίου.

Από τον περασμένο Σεπτέμβρη που ξεκίνησαν τα γρηγορά τεστ του ΕΟΔΥ στην Αττική οι πολίτες σχηματίζουν ουρές στις πλατείες για να εξεταστούν. Προληπτικά, όπως η 49χρονη Σοφία Νιάρχου .

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να είναι χειρότερα τα πράγματα , να κυκλοφορούμε λιγότερο ».

Η μακρά περίοδος της πανδημίας και των μέτρων έχει δημιουργήσει κόπωση στους πολίτες .

«Κάποιες φορές είναι κουραστικό , κάποιες φορές ξεχνιέμαι και φοράω τη μάσκα και στο σπίτι».

Τα γρηγορά τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού έχουν μπει στην καθημερινότητα μας . Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρέθηκαν σήμερα στον Άγιο Δημήτριο . Άλλοι πήγαν προληπτικά και άλλοι με ανησυχία γιατί ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα .

Όπως ο 60χρονος Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος .

«Βγήκε θετικός φίλος μου που τρώγαμε μαζί δεν έχω συμπτώματα καλό είναι να προλαμβάνουμε πάρα να θεραπεύουμε .

Στην ουρά μαζί με τον πατέρα του και ένας δεκάχρονος μαθητής. Επιβεβαιώνει τον κανόνα πως τα παιδιά είναι πιο προσεκτικά από τους μεγάλους .

«Στο σχολείο πάντα φοράμε μάσκα, μόνο για να φάμε τη βγάζουμε βρέθηκε θετικό κρούσμα στην τάξη , και προσέχουμε .. κάνουμε τηλεκπαιδευση»

Σε αρκετές περιπτώσεις οι πολίτες κάνουν επίπληξη σε όσους παρατηρούν πως δεν φορούν μάσκα η δεν την φορούν σωστά και υποστηρίζουν πως πρέπει να ληφθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για να αντιμετωπιστεί ο φονικός ιός.

Η ανησυχία και ο φόβος των πολιτών για την αύξηση των κρουσμάτων δεν κρύβεται . Η απόσταση, η μάσκα και η τήρηση των μέτρων υγιεινής είναι ο δρόμος για να επιστρέψουμε με ασφάλεια στην κανονικότητα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/11/2020