Ελλάδα

Νέα μέτρα: Τελευταίο Σαββατοκύριακο με ανοιχτά μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες

01.11.2020 | 13:12 Eνσωμάτωση

Η ανακοίνωση των μέτρων επιτείνει τις ανησυχίες των επιχειρηματιών της εστίασης, οι οποίοι προεξοφλούν τσουνάμι λουκέτων.

Με κομμένη την ανάσα οι επαγγελματίες της εστίασης άκουσαν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Η αβεβαιότητα είναι πλέον το κυρίαρχο συναίσθημά τους, καθώς την ερχόμενη Τρίτη τα μαγαζιά τους θα κατεβάσουν ρολά για δεύτερη φορά, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, κάποιοι σκέφτονται και το λουκέτο στην επιχείρησή τους.

Προβληματισμό και αγωνία για την επόμενη μέρα νιώθουν και οι υπάλληλοι των καταστημάτων εστίασης, που βλέπουν ότι το μεροκάματό τους κινδυνεύει να χαθεί.

Το προηγούμενο lockdown σε συνδυασμό με την πτώση του κύκλου εργασιών μετά την επαναλειτουργία της εστίασης κόστισε 2.000.000.000 ευρώ. Οι άνθρωποι της αγοράς εκτιμούν πως άμεσα θα υπάρξουν 25.000 λουκέτα στον τομέα της εστίασης, ενώ οι άνεργοι υπολογίζονται στους 150.000.

Την τελευταία τους έξοδο για φαγητό και διασκέδαση κάνουν και αρκετοί νέοι, αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης με την πανδημία.

Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι το τελευταίο για όσους επιθυμούν να απολαύσουν το γεύμα, τον καφέ ή το ποτό τους, καθώς από την Τρίτη τίθενται σε εφαρμογή τα νέα μέτρα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 01/11/2020