Ελλάδα

Κορωνοϊός: Γκρίνια και λουκέτα φέρουν τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας

01.11.2020 | 13:22 Eνσωμάτωση

Η εκτόξευση κρουσμάτων και διασωληνωμένων, καθώς και η μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού που παρατηρείται σε αρκετές περιοχές της χώρας προκαλούν ανησυχία σε επιστήμονες και κυβέρνηση.

Από τα ξημερώματα της Τρίτης θα ισχύουν νέα μέτρα σε όλη τη χώρα, αφού μπαίνει σε εφαρμογή το μερικό lockdown.

Εικόνες με πολίτες σε καφετέριες και εστιατόρια θα αποτελούν παρελθόν, αφού η εστίαση θα παραμείνει κλειστή.

Αρκετοί είναι αυτοί που πειθαρχούν και κατανοούν τα νέα μέτρα, χωρίς ωστόσο να σημαίνει ότι δεν υπάρχει γκρίνια από πολλούς, οι οποίοι δηλώνουν ότι δε θα τηρούν τα μέτρα.

Από τη μεριά τους οι επιχειρηματίες της εστίασης δηλώνουν αδικημένοι και μιλούν για ταφόπλακα στις επιχειρήσεις τους.

Όπως λένε δε θα αντέξουν ένα δεύτερο lockdown, προειδοποιούν για λουκέτα και ανεργία, ενώ εκφράζουν την αντίθεσή τους στο κλείσιμο της εστίασης, αφού στα μαγαζιά τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων είναι σταγόνα στον ωκεανό, όπως λένε οι καταστηματάρχες, αφού τα ελάχιστα χρήματα που θα πάρουν δε θα τους βοηθήσουν να καλύψουν τις υποχρεώσεις αλλά ούτε και τις τρύπες του προηγούμενου lockdown.

Παρόμοιες ανησυχίες εκφράζουν και επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη. Η πόλη, όπου υπάρχει θεαματική αύξηση κρουσμάτων, είναι σε κρίσιμη κατάσταση, με πολλούς Θεσσαλονικείς να πειθαρχούν στα μέτρα, αρκετούς ωστόσο να συνεχίζουν τις επικίνδυνες συμπεριφορές.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι φορούν τη μάσκα στις δημόσιες μετακινήσεις τους απλά για να αποφύγουν το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 01/11/2020