Life

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στις 23.10, η πρεμιέρα της εκπομπής «MEGA STORIES» με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου

01.11.2020 | 21:04

Είμαστε οι ιστορίες μας: Αληθινές, τρυφερές, σκληρές, μεγαλειώδεις. Κάθε Δευτέρα στις 23:10 στο MEGA η Δώρα Αναγνωστοπούλου και η ομάδα της δίνουν βήμα σε συνανθρώπους μας που έχουν να μας διηγηθούν κάτι.

Στο «Mega stories», τη νέα εκπομπή του σταθμού, «ο λόγος δεν ανήκει σε εμάς, αλλά σε εκείνους που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στον δημόσιο λόγο» αναφέρει χαρακτηριστικά η Δώρα Αναγνωστοπούλου μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής».

Πρεμιέρα για το «Mega stories». Πείτε μας δυο λόγια για την εκπομπή αυτή.

«Δεν είναι μια εκπομπή στο στούντιο. Είμαστε μια ομάδα που πήρε τους δρόμους για να καταγράψει αυτό που λέει και ο τίτλος της εκπομπής. Ιστορίες ανθρώπων που βρέθηκαν στη δίνη των γεγονότων, που αντιμετώπισαν δυσκολίες, που έδωσαν μάχες για να ξεπεράσουν αυτές τις δυσκολίες, που συνεχίζουν να παλεύουν. Το ρεπορτάζ είναι η ψυχή αυτής της εκπομπής, γιατί κάθε ιστορία, όσο προσωπική και να είναι, δεν παύει να είναι και μια πολύτιμη μαρτυρία που στο τέλος αφορά τον καθένα από εμάς, γιατί όλοι εμείς έχουμε κοινά βιώματα ή έχουμε ανάγκη τη βιωματική εμπειρία των συνανθρώπων μας».

Σε τι θα διαφέρει από αυτά που έχουμε δει;

«Σε αυτή την εκπομπή ο λόγος δεν ανήκει σε εμάς αλλά σε εκείνους που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στον δημόσιο λόγο. Δεν κρατάμε το μικρόφωνο για να μιλήσουμε εμείς αλλά για να δώσουμε ένα βήμα. Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να καταγράφει, να φωτίζει πτυχές, να αναδεικνύει πράγματα και καταστάσεις που πολλές φορές περνάνε κάτω από τις κεραίες μας. Κι αυτό γίνεται με μια προσωπική ματιά και με τα φίλτρα μιας συντακτικής ομάδας που είναι τόσο φρέσκια σε ιδέες όσο και ζυμωμένη σε αυτό το είδος».

Ποιες θα είναι οι πρώτες «Mega stories» που θα παρακολουθήσουμε;

«Το νιώσαμε σχεδόν σαν υποχρέωση να ξεκινήσουμε από τον κορωνοϊό. Είναι το θέμα που απασχολεί όλους μας. Μιλήσαμε με τους ανθρώπους που βίωσαν και βιώνουν την πανδημία εκ των έσω. Ανθρώπους που προσβλήθηκαν από τον ιό, ανθρώπους που δίνουν μάχες για να βγαίνουν οι ασθενείς από τις Εντατικές γεροί. Είναι ένας τεράστιος αγώνας, πιστέψτε με. Ιστορίες που θα διηγούμαστε για χρόνια. Ταξιδέψαμε ως τη Θεσσαλονίκη για να μιλήσουμε με τον «ασθενή μηδέν», τη γυναίκα που πρώτη νόσησε από τον κορωνοϊό στη χώρα μας, καταφέραμε να μπούμε σε μονάδες εντατικής θεραπείας, καταγράψαμε μάχες και αγωνίες».

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1ο: Ιστορίες COVID 19

Στο πρώτο επεισόδιο των MEGA STORIES ταξιδεύουμε στη Θεσσαλονίκη για να συναντήσουμε την «ασθενή μηδέν» της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επισκεπτόμαστε το ΑΧΕΠΑ στη συμπρωτεύουσα και τον Ευαγγελισμό στην Αθήνα για να καταγράψουμε τη μάχη που δίνουν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Αφουγκραζόμαστε τους προβληματισμούς τους, τους φόβους τους, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν την ώρα του καθήκοντος παρατηρώντας, από την άλλη, και την ελπίδα που διαγράφεται στο χαμόγελό τους και που μοιράζονται με τους ασθενείς τους.

Η κάμερα της εκπομπής συναντά ανθρώπους που εξομολογούνται με συγκλονιστικό τρόπο πώς βίωσαν αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικότητα την ύπαρξη του ιού. Η Covid – 19 είναι η ασθένεια που προκαλεί ένας άγνωστος και γι’ αυτό πανίσχυρος ιός, όπως άλλωστε μαρτυρούν οι έγκριτοι επιστήμονες που εμπλέκονται συστηματικά στην μελέτη του και μιλούν στη Δώρα Αναγνωστοπούλου.

Οι ιστορίες που θα ακούσετε είναι ιστορίες προβληματισμού και αισιοδοξίας, αλληλεγγύης και αγάπης, ιστορίες που κάποιες προκύπτουν από την έρευνα και κάποιες από την καρδιά και το συναίσθημα. Είναι, είμαστε, οι ιστορίες μας.

Παρουσίαση-Αρχισυνταξία: Δώρα Αναγνωστοπούλου
Σκηνοθεσία: Κωνσταντής Φραγκόπουλος
Υπεύθυνη Έρευνας: Ηλιάνα Δανέζη
Έρευνα: Τίνα Παππά
Οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Μπότη
Κινηματογράφηση: GAP Filming team
Μοντάζ: Αλέξανδρος Αλευράς

Videos & Απoσπάσματα από MEGA STORIES - 01/11/2020

Life