Ελλάδα

Κορωνοϊός – Νέα μέτρα: Σε καραντίνα περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες

31.10.2020 | 19:55

Η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων, η ολοένα και μεγαλύτερη εισαγωγή ασθενών με κορωνοϊό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και η αμέλεια στα μέτρα προστασίας έφεραν αυτό που όλοι στην Ευρώπη απεύχονταν. Ένα νέο διαφορετικό lockdown.  

Από την επόμενη Τρίτη και για ένα μήνα η χώρα μπαίνει σε μια νέα πραγματικότητα. Η Ελλάδα χωρίζεται σε δυο ζώνες επικινδυνότητας με τις «πράσινες» περιοχές να μετατρέπονται σε «κίτρινες» και περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες να καλούνται πλέον να λειτουργήσουν μέσα σε συνθήκες «κόκκινου» συναγερμού, καθώς καταργείται το «πορτοκαλί» στο βαθμό επικινδυνότητας.

Όλοι οι Έλληνες από την ερχόμενη Τρίτη θα πρέπει να φορούν μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους ακόμη κι αν ζουν στις μέχρι σήμερα «πράσινες» και «κίτρινες» περιοχές της χώρας, ενώ από τα μεσάνυχτα σε όλη την επικράτεια θα σημαίνει σιωπητήριο καθώς επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 5 το πρωί.

Διασκέδαση τέλος για τους μισούς Έλληνες καθώς σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, την Αχαΐα και την Αττική κλείνουν μπαρ, καφέ και εστιατόρια, τα οποία θα λειτουργούν μόνο για take away και delivery.

Όπως και την περασμένη Άνοιξη έτσι και αυτή τη φορά θα κλείσουν κινηματογράφοι, θέατρα, μουσεία, γυμναστήρια και κάθε άλλος χώρος άθλησης και ομαδικών εκδηλώσεων.

Χωρίς μέτρα για τα ΜΜΜ και «ΕΣΥ»

Στα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός εντάσσεται η ενίσχυση της τηλεργασίας για τους μισούς υπαλλήλους σε όλη τη χώρα, η αποκλειστική τηλεκπαίδευση για τους φοιτητές σε όλα την τριτοβάθμια εκπαίδευση και η απαγόρευση των συναθροίσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως δεν έκανε καμία αναφορά στους τομείς πρώτης γραμμής όπως είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου παρατηρούνται και τα μεγαλύτερα προβλήματα όπως οι ίδιοι οι λοιμωξιολόγοι έχουν προειδοποιήσει.

Για ομολογία ήττας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει λουκέτα, αλλά όχι την ενίσχυση του ΕΣΥ και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, όπως σημειώνουν από την Κουμουνδούρου.

Για πολιτική «βλέποντας και κάνοντας» του πρωθυπουργού μίλησε η Φώφη Γεννηματά.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να φορτώσει στο λαό ένα ακόμη lockdown σχολίασε ο Γραμματέας του ΚΚΚΕ.

Τι μένει ανοιχτό

Σχολεία

Λιανεμπόριο

Βιομηχανία

Ξενοδοχεία

Κομμωτήρια

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 31/10/2020

Ελλάδα