Ελλάδα

Εστίαση: Χαριστική βολή το υποχρεωτικό λουκέτο – Έρχεται τσουνάμι απολύσεων

31.10.2020 | 20:32

Εστίαση ώρα… μηδέν. Με κομμένη την ανάσα οι επαγγελματίες της εστίασης άκουσαν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Η αβεβαιότητα είναι πλέον το κυρίαρχο συναίσθημά τους, καθώς την ερχόμενη Τρίτη τα μαγαζιά τους θα κατεβάσουν ρολά για δεύτερη φορά, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Τηλέμαχος Νικολετάτος, ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Καισαριανή, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων σκέφτεται εάν θα καταφέρει να κρατήσει ζωντανή την επιχείρησή του.

Η κ. Ζωή διατηρεί εστιατόριο εδώ και 40 ολόκληρα χρόνια. Είναι η πρώτη φορά, που φοβάται, πως δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στα έξοδα και στις υποχρεώσεις της.

Προβληματισμό και αγωνία για την επόμενη μέρα νιώθουν και οι υπάλληλοι των καταστημάτων εστίασης, που βλέπουν ότι το μεροκάματό τους κινδυνεύει να χαθεί.

Το προηγούμενο lockdown σε συνδυασμό με την πτώση του κύκλου εργασιών μετά την επαναλειτουργία της εστίασης κόστισε 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι άνθρωποι της αγοράς εκτιμούν πως άμεσα θα υπάρξουν 25.000 λουκέτα στον τομέα της εστίασης, ενώ οι άνεργοι υπολογίζονται στους 150.000.

Την τελευταία τους έξοδο για φαγητό και διασκέδαση κάνουν και αρκετοί νέοι, αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης με την πανδημία.

Αυτό το σαββατοκύριακο είναι το τελευταίο για όσους επιθυμούν να απολαύσουν το γεύμα, τον καφέ ή το ποτό τους, καθώς από την Τρίτη τίθενται σε εφαρμογή τα νέα μέτρα.

Η κ. Νικόγλου, ιδιοκτήτρια μεζεδοπωλείου εξήγησε τα προβλήματα που δημιουργεί το νέο μέτρο και τις προσπάθειες που κάνουν για να μην απολύσουν το προσωπικό τους.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 31/10/2020

Ελλάδα