Κόσμος

Κορωνοϊός – Ευρώπη: Καμπανάκι κινδύνου με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά

31.10.2020 | 20:29

O εφιάλτης του κορωνοϊού επέστρεψε στην Ιταλία, την πρώτη χώρα της Ευρώπης που χτυπήθηκε σκληρά από την πανδημία την περασμένη άνοιξη. Η Ιταλία κατέγραψε περισσότερα από 31.000 νέα κρούσματα και 199 θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο.

Στη Νάπολη, το Μιλάνο και τη Ρώμη η κατάσταση θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη.

Κινηματογράφοι, θέατρα, γυμναστήρια έχουν κλείσει, εστιατόρια και μπαρ σερβίρουν μέχρι τις 6 το απόγευμα ενώ οκτώ περιφέρειες της χώρας έχουν επιβάλλει νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σε εθνικό lockdown οδεύει Βρετανία

Στην επιβολή εθνικού lockdown προσανατολίζεται η κυβέρνηση Τζόνσον στην Αγγλία, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα.

Η χώρα κατέγραψε περισσότερα από 24 χιλιάδες κρούσματα και 274 νεκρούς, ενώ οι επιστήμονες σημαίνουν συναγερμό χτυπάει για το ρυθμό εξάπλωσης του ιού.

Το πρωθυπουργικό ζεύγος Τζόνσον ευχαρίστησε το προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας.

Νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων στη Γαλλία

Έρημοι δρόμοι γύρω από τη γραφική Μονμάρτη κατά τη δεύτερη ημέρα του lockdown στο Παρίσι και ολόκληρη τη Γαλλία. Η χώρα κατέγραψε νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων, με περισσότερα από 49 χιλιάδες και 256 νεκρούς.

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη Γαλλία, προβλέπεται χειρότερο από το πρώτο, καθώς η νόσος εξαπλώνεται ταχύτερα από ότι είχαν προβλέψει οι ειδικοί.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ισπανία

Στη Βαρκελώνη αρνητές του κορωνοϊού αλλά και επαγγελματίες που πλήττονται από τα νέα περιοριστικά μέτρα, συγκρούονται με την αστυνομία. Οι δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης.

Η Ισπανία κατέγραψε 25,595 νέα κρούσματα και 239 θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο. Η χώρα έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κλείνοντας τα σύνορα σε μη απαραίτητα ταξίδια και επιβάλλοντας νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 31/10/2020

Κόσμος