Υγεία

Δεκαπλάσια κρούσματα κορωνοϊού «βλέπουν» οι επιστήμονες

30.10.2020 | 21:23 Eνσωμάτωση

Τρομάζουν οι εκτιμήσεις των επιστημόνων για τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

Τα γρήγορα τεστ πραγματοποιούνται καθημερινά, δίνουν, όμως, μόνο μια ενδεικτική εικόνα της πραγματικής κατάστασης. Ειδικά στη συμπρωτεύουσα που έχει, πια, κοκκινίσει, η συρροή πολιτών στα κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ ήταν μαζική.

Το ποσοστό των θετικών, εξαιρετικά υψηλό, άγγιξε το 6,8% Με αυτό το δεδομένο οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι τα ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή κυμαίνονται από 40.000 – 70.000.

«Βράζει» η Αττική με 40.000 κρούσματα

Η καθημερινή εξέταση των λυμάτων της Αττικής, δείχνει ότι τα ενεργά κρούσματα και στην Αθήνα παραμένουν σε τρομακτικά υψηλό νούμερο. Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι έχει ξεπεραστεί το φράγμα των 40.000 θετικών στον κορωνοϊό πολιτών.

Ακόμα πιο εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις για το άμεσο μέλλον. Μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν τα μέτρα που ήδη έχουν εφαρμοστεί σε ολόκληρη τη χώρας, ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ και να φτάσει ακόμη και τις 4.000.

Οι επιστήμονες μετρούν καθημερινά τα δεδομένα και ελπίζουν σε πτώση των αριθμών που προκαλούν τρόμο. Αυτό θα γίνει, λένε, μόνο με ευλαβική εφαρμογή των μέτρων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/10/2020